2021-04-24
約咗個朋友喺觀塘,諗住睇吓百年一遇嘅音樂噴泉咁啱記得早幾日某Youtuber 介紹過呢間新舖,就試一試佢咩料。呢間舖係喺商廈寫子樓個層,對面係一間韓式餐廳。本身order 左杯iced latte, 但係等左接近10分鐘先嚟到,本身星期六等多陣係完全冇問題,只不過以佢既定位來講(整俾趕番工既打工仔同管理層),實在慢唔止半拍。所以我覺得太慢啦,慢到有時間可以同我個朋友吹左一輪水都未到。個人唔知佢平日既速度係點,但唔好抱太大期望。個杯既樣係唔錯既、望住espresso 同奶慢慢融合係幾好睇。 味道方面就不過不失,奶味同咖啡味都算平均,我鍾意杯latte 唔會太過甜、但有保持一陣奶味既感覺。但環境比較狹窄,除非在附近返工,唔係既話未必有機會再過嚟試.... ⛑⛑⛑: 只不過如果係返工想試杯咖啡,呢間係okay 既
約咗個朋友喺觀塘,諗住睇吓百年一遇嘅音樂噴泉
呢間舖係喺商廈寫子樓個層,對面係一間韓式餐廳。
⛑⛑⛑: 只不過如果係返工想試杯咖啡,呢間係okay 既