2011-10-03
因為一次交收,發現樂富原來有個大大的商場,同埋好多野食,於是同友人決定以後如果唔想再食屋企樓下的野食,可以答個巴士去樂富第二次係樂富吃的,就係呢間喇~第一次去戈陣友人都想揀呢間,但我就比佢戈種有格調的感覺嚇壞,唔太想入去因為自己好驚輕輕鬆鬆食餐晚飯仲要食西餐比人望住戈種壓迫感。後來今次就順下友人意,入左去的名實在太難記,唯有影一影低佢~叫左個2人餐,有晒我同友人想食既野!想要多碗.....雞翼一係辣,一係甜先會好味(對我而言)甜蜜蜜就岩晒我不過薯格就太少喇,得2塊一人先得一塊,而且林左的冇咩脆口如果係2人分,就嫌少左少少因為真係太好味好味到我想獨吞(最後一次修改食評先發現佢個碟有個位崩左不過由此可見佢既好味樣已經遮蓋晒所有缺點我係一個唔食魚生的人,但見佢有個「煙」字加係三文魚前面,就一心以為一定會煙過唔係百分百生的.....但黎到都是一遍橙紅,唯有叫友人幫我食晒的三文魚,不過都有試過連少少三文魚食的只能說沒有三文魚的薄餅係十分好味的 (但唔值+18元其實入到去發覺格調好之餘,係唔會比人望住,唔會比人趕住收野既戈種壓迫感,所以都幾好,而且的座位好舒服不過當時坐係隔離有一家人,比較年長既婆
第二次係樂富吃的,就係呢間喇~第一次去戈陣友人都想揀呢間,
但我就比佢戈種有格調的感覺嚇壞,唔太想入去
因為自己好驚輕輕鬆鬆食餐晚飯仲要食西餐比人望住戈種壓迫感。
後來今次就順下友人意,入左去 的名實在太難記,唯有影一影低佢~
叫左個2人餐,有晒我同友人想食既野! 想要多碗..... 雞翼一係辣,一係甜先會好味(對我而言)甜蜜蜜就岩晒我
不過薯格就太少喇,得2塊一人先得一塊,而且林左的冇咩脆口 如果係2人分,就嫌少左少少因為真係太好味好味到我想獨吞
(最後一次修改食評先發現佢個碟有個位崩左
不過由此可見佢既好味樣已經遮蓋晒所有缺點 我係一個唔食魚生的人,但見佢有個「煙」字加係三文魚前面,
唯有叫友人幫我食晒的三文魚,不過都有試過連少少三文魚食的
只能說沒有三文魚的薄餅係十分好味的 (但唔值+18元
所以都幾好,而且的座位好舒服
不過當時坐係隔離有一家人,比較年長既婆婆食晒的野之後,一個疑似媳婦既人就開始係度抱怨
內容大概係婆婆之前食過野就唔好黎呢度食啦,唔好食咁多啦,但個婆婆只係話自己飲左兩口米酒
個媳婦開始語氣有點罵的感覺,話婆婆一係就早的飲一係就夜的飲係都要戈個時候先黎飲,
明知之後去食野架啦仲要飲,仲要食咁多野食,如果你知自己食唔晒就留返的比我地食
一家人食個飯姐應該開開心心架嘛,呢家又唔係搞到其他人食唔飽,
而且長輩係需要尊重的,為左少少野食就當住咁多人面前比說話佢聽,破壞佢既尊嚴
雖然唔係話真係好嚴重咁去鬧,但係呢少少既說話,聽係我耳中就好刺耳囉
總括黎講,呢間可以再再再再再去環境食物同埋格調都是很好的
請好味十次!好味好味好味好味好味好味好味好味好味好味好味