2017-09-18
新界人搵食搵到石門。之前新開勁多人,今日等左陣就有位,因為隔離開左新鋪大排長龍🙈食物:我揀左豬柳定食($75),花先生揀左豬排黃金餅定食($75),食量大既佢仲要大飯大湯(加$14),仲加左兩隻吉列蝦($8@)每塊豬既外層都鬆脆,亦夠乾身不油膩。我既豬柳炸得比較乾,可能切得較薄身。反而花先生既豬排較厚,保留到肉汁。至於黃金餅即炸肉餅,入面係啲肉碎,三款之中最淋最juicy!$8既炸蝦無乜期望,預料中既細隻厚炸漿。枱上有支汁for豬,似燒汁,正正常常。另有一支for椰菜既芝麻醬就有啲稀,普普通通。麵豉湯幾足料,有白蘿蔔,紅蘿蔔,蔥,煙肉片,洋蔥,但我覺得好咸,花先生則覺得可以接受。服務:一入店內,無店員理我地,等左一陣,店員先指我地去店內左邊排隊,原來係咁⋯上菜算快,但比錯我地,啲炸野可能外表一樣,店員都攪錯環境:熱~~ !!隔離枱既男仕食到滿頭大汗⋯ 眼見有幾個食客都自備風扇仔!!!新裝修夠光猛,地方大,但枱與枱之間好近。依個價錢,依個質素算OK,可再去。花先生話要揀的話 1/黃金餅 2/豬排 3/豬柳
$8既炸蝦無乜期望,預料中既細隻厚炸漿。
上菜算快,但比錯我地,啲炸野可能外表一樣,店員都攪錯
依個價錢,依個質素算OK,可再去。
花先生話要揀的話 1/黃金餅 2/豬排 3/豬柳