2016-03-10
位於太子大南街嘅呢間芝麻開門甜品鋪, 位置其實都幾偏, 唔係咁啱路經, 都真係幾難發現。店鋪裝修得有啲家嘅味道, 入到店內好有讓人放鬆嘅感覺…真係有啲不思奇解…餐牌上都有好多選擇, 眾多選擇之下揀左木瓜炖雪耳、蓮子腐竹蛋、楊枝金露同紫米露湯丸。甜品製作需要多一啲嘅時間, 因為有啲係需要即時處理! 感覺好有心~木瓜炖雪耳 – 清清地, 飲落喉嚨好舒服, 好滋潤。 蓮子腐竹蛋 – 賣相好靚, 甜度剛剛好, 而且好足料, 腐竹好滑~ 紫米露湯丸 – 顏色好靚, 呢個紫米露冇坊間啲咁杰身, 稀稀地更易入口, 椰奶令到成個糖水更香滑。 楊枝金露 – 睇見都已經感覺好sweet, 柚肉同西米嘅比例剛剛好, 好味! 鋪仔雖然細細, 但由甜品嘅味道同賣相睇得出係用心嘅製作, 而且價錢合理, 可以一試再試!支持小店,繼續努力啦!
木瓜炖雪耳 – 清清地, 飲落喉嚨好舒服, 好滋潤。
支持小店,繼續努力啦!