📍上環 Paintable Cafe唔知你有無試過有啲因為生活太急速煩囂,覺得想 Lunch Time 靜靜哋食餐安樂茶飯嘅日子呢😌如果有,而你又喺中上環附近返工嘅話,好推薦你 Lunch Time 試試呢間 Paintable Cafe☕️ 其實有時太平山街附近都會特別多人,但去到差館上街會相對靜少少🤏🏻 完全俾到我一種靜謐感🤓原本同朋友仔過嚟純粹因為打算搵啲文青風純白 Café 冷靜吓兼慶祝 Happy Friday☺️ 食物真係無咩期待,但最後無論係環境同食物都遠遠超出預期喔😎1⃣️ 環境🎨門口低低調調我都唔覺,但原來裡面有我鍾意嘅插畫家杜波琪嘅 wall paint 🥳 嗰種既麻甩又少女 + 色彩繽紛嘅畫風完全就係我杯茶🍵 內心尖叫 x10000嘅我即刻一支箭衝咗出去坐戶外檯🚀 今鋪真係成功解鎖咗麻甩系少女心🔓 大家真係要記得瘋狂打卡呀🤗2⃣️食物🍝Ok都係我自己本身老掉牙嘅理論啦吓🦷 通常我對Café Food都無特別期待嘅 - 少做少錯,唔做唔錯啦🫣 但呢間餐廳都幾顛覆我想像🤭 喺度想呼籲大家記得叫彩虹乳酪🌈 明明我平時係無乜可能叫埋啲咁健康嘅嘢㗎嘛,但上Openrice見到人哋個外貌
📍上環 Paintable Cafe

1⃣️ 環境🎨

2⃣️食物🍝

喺度想呼籲大家記得叫彩虹乳酪🌈 明明我平時係無乜可能叫埋啲咁健康嘅嘢㗎嘛,但上Openrice見到人哋個外貌端正所以即刻叫咗🥳(我認我外協🤭)

🍎牛頓曾經講過:「健康嘅嘢通常都係唔好食嘅🤔」所以本身我已經半放棄🤓 點知佢原來都好多小心思,唔單止疊加咗唔同種類嘅生果,仲有啲勁好食嘅脆脆😋 我絕對會因為呢個乳酪再訪呢間餐廳🍴

My Heart is Full😌❤️

#論如何激發麻甩系少女心 #paintablecafe #sheungwan #上環 #frenchfrieswithblacktrufflesauce
#薯條配黑松露醬 #rainbowl #彩虹乳酪 #mentaikospaghetti #明太子櫻花蝦意粉
#matchalatte #抹茶拿鐵 #抹茶鮮奶 #ohhejfoodie
彩虹乳酪
明太子櫻花蝦意粉