2014-03-25
食完呢次我覺得自助餐都要寫食評。因為機場員工有折,所以嚟過幾次,但食物同環境都愈來愈差。今次嚟到就有一班旅行團堆住係門口,嘈喧巴閉,枉我由T2行嚟以為可以享受片刻寧靜。出去攞嘢食,後腦一陣涼風吹過,唔係咁邪呀麻!望下原來入個細路踩住有碌嗰啲鞋係到飄移。大佬,自助餐咁多人行嚟行去,我覺得餐廳有責任勸嗰父母同細路囉!一陣淥親其他人就事小呀,淥親個細路,佢父母實指住人地嚟鬧!返正題講食物生蠔一直以為蠔嘅大細唔係重點,但當你食一隻無層次,無餘韻,而且8隻入面有3隻有碎殼的蠔時,就會覺得size dose matter !大隻起碼有「口感」長腳蟹 麵包蟹麵包蟹絕對要食,食完你就會覺得從來未食過咁鮮甜嘅長腳蟹。無錯,麵包蟹嘅存在完全係襯托長腳蟹嘅鮮味。三文魚刺身係一個自助餐,三文魚要配給都算,但點解要將三文魚切粒狀呢?我都唔期望你會厚切,但最少都正正常常咁切片啦!芝士一般大眾化口味燒牛肉焦香嘅外圍包住充滿肉汁粉紅色嘅肉,唔洗加汁都好味。炸蝦片辣辣地幾好味甜品 生果有一口一個嘅甜品,可以試多幾款,又原個蛋糕,鍾意食幾多切幾多生果如果再切細啲就最好啦,反正都係切,點解唔切返啱咀形嘅大小呢?頭幾次嚟,覺
因為機場員工有折,所以嚟過幾次,但食物同環境都愈來愈差。
返正題講食物
生蠔
長腳蟹 麵包蟹
三文魚刺身
芝士
一般大眾化口味
燒牛肉
焦香嘅外圍包住充滿肉汁粉紅色嘅肉,唔洗加汁都好味。
炸蝦片
辣辣地幾好味
甜品 生果
頭幾次嚟,覺得呢到簡直驚為天人,超抵食(以員工價計)但今次食完真係好失望,可能珠玉在前啦!
結論係,比正價就一定唔會嚟,但員工價的話都可以接受。