2011-05-29
每次去之前都book定檯因唔係咁多位. 坐位ok舒適, 兩人佢都盡量安排四人檯比你, 除非peak hour. bar檯亦好好坐唔迫.前菜係my favourite, 西芹, 粉葛,紅蘿蔔, 青爪, 椰菜(?)切條醮上隨海盬附上個隻啡色醬係好好好好味, 我成日想食多幾杯呢個前菜,要加多廿幾蚊. 但經常見鄰座客人完全唔食, 真係好嘥.每次去有幾樣串燒一定order.雞皮蝦卷-鮮甜海蝦用紙菜同燒到脆卜卜冇哂油既雞皮包住, 好味到不得了燒雞翼-燒得啱啱好, 皮夠脆, 但雞肉仍juicy, 係有時覺得唔夠味, 我就會加海盬露荀豬肉卷-用薄豬肉片包住露荀燒, 露荀好嫩又唔會燒到好乾, 亦未試過食到有渣其他推介 - 安格斯牛; 有時daily special有貴妃蚌, 墨魚咀, 柚子醬豬頸肉, 一定要試!宵夜時段 - 雞軟骨, 雞皮, 海蝦, 好抵食!由天后店開舖到而家, 水準都保持到, 記憶中冇乜失手既串燒, 諗起食串燒都一定係去呢度, 所以去到其他質素唔係咁得既日本串燒就覺得零舍差.
每次去有幾樣串燒一定order.
宵夜時段 - 雞軟骨, 雞皮, 海蝦, 好抵食!