2017-05-03
上星期六晚我同個朋友去左尖沙咀諾士佛臺一間樓上餐廳食晚飯, 嗰度環境既環境幾舒適, 好有氣氛 好適合星期五或星期六日同朋友黎食個飯、飲下酒、傾下計。Menu上既食物款式都算多, 店員好有禮貌地慢慢同我地講下餐廳有啲咩特別既菜式同埋有啲咩好既酒精飲品推介。飲品方面, 我首先點咗一杯無酒精cocktail, 佢就係柚子蝶豆花飲品。蜂蜜係另外上, 所以可以根據自己鍾意既酸既程度而倒入適量既檸檬汁。我自己就鍾意酸少少, 所以我落曬成樽檸檬汁, 我朋友就點左一支黑啤。主菜方面, 我地點咗碟蟹肉洋蔥奄列配提子穀麥包同埋黑松露大啡菇意粉。蟹肉洋蔥奄列既蟹肉味好香, 啖啖蝦肉同洋蔥, 分量好足料, 旁邊既提子穀麥包係我最鍾意既麵包, 煙煙韌韌, 配蛋一流。Mini burgers 真係一大啖就可以食完一個, 漢堡包用既麵包帶點微脆既質感, 咬落去食到惹味既豬肉汁同芝士, 得三個其實真係滿足唔到我地兩個既胃。食飯既時候仲有band喺旁邊唱歌, 增添唔少氣氛, 重點係仲可以點歌, 一邊食飯, 一邊聽自己鍾意既歌。 由於呢度既環境真係好舒服好relax, 所以我地飯後亦點咗幾杯酒, 一邊傾計, 一邊聽歌,
由於呢度既環境真係好舒服好relax, 所以我地飯後亦點咗幾杯酒, 一邊傾計, 一邊聽歌, 結果都坐咗大概五個鐘。