2024-10-26 247 views
喺灣仔附近返工經過呢度,發現夜晚好光猛開咗間新嘅麵包舖記得以前有好多間,跟住好耐冇見過,而家灣仔都有分店,都幾大間仲有埋台式嘢飲。入面裝修都擺得幾好睇,好似都幾有格調,記得以前就好似啲普通嘅麵包店。買咗杯黑糖珍珠薑奶飲,開張冇耐仲有八折,但係佢啲黑糖珍珠就好甜,下次應該就咁叫薑奶就OK。對於一個鍾意運動,但其實好鍾意食麵包嘅人咁樣擺好好睇好似有好多麵包可以試。呢個係我最鍾意食嘅合桃芝士包,麵包係煙靭啲嗰隻,係一大粒嗰啲芝士,合桃都幾均勻。聽講呢個係新出嘅合桃吉士包,入面甜甜地上面仲有一層少少嘅脆脆,呢隻包合桃都幾多。仲有出邊買到好貴嘅flat croissant!呢度買10幾蚊都算優惠,扁咗嘅牛角包好煙靭,因為我即買即食,所以都好脆。呢隻胚牙麥包好適合做早餐,可以配豆漿或者牛奶,如果女仔覺得朝早太多食唔晒仲可以留返一個下午茶。佢哋都有出多士款,但係蒜蓉味唔算太重,唔鍾意太重口味嘅可以試吓。當然唔少得台灣出品嘅厚吐司,食一塊都超級飽,每一包有三塊,但係留意一下佢係白麵包,如果整料理或者屋企整厚多士嘅話都可以試吓
喺灣仔附近返工經過呢度,發現夜晚好光猛開咗間新嘅麵包舖

黑糖珍珠薑奶

蒜蓉多士

厚切白麵包吐司

2024-10-21
TakeAway
$20 (Other)
合桃芝士包
吉士合桃包