一早係openrice book左 時間食啦。去到遲左10分鐘,一般店都會 hold 枱 15分鐘,咁同朋友到左就直接去counter報到啦。佢間店現場都已經有十幾位的人等緊枱。一個類似店長的男人就睇返資料,講嘢有骨咁答:「你都遲啲15分鐘啦,當你哋唔嚟架啦,等陣啦!」我打左個突🙄,睇返手機時間絕對無遲15分鐘咁多,望一望佢店入面個鐘,原來係校快左成5分鐘有多 🫴。但係講完野之後,無比任何飛就走左去,等左十分鐘,佢就叫有飛的客人入座。咁即係準時嚟都要等位,我book枱有咩意思呢!最後同朋友去左另一間泰國野食,無咁多人等,態度都好好多,成個用餐過程都良好過尼間野,未食就寸寸貢 🙄,入去食都背脊骨落呀。
一早係openrice book左 時間食啦。