2019-01-20
由謝曬皮設計既台式飲品店,同大部份飲品店一樣只設外賣~不嬲有follow 開謝曬皮Social Media Account,所以點都要去朝聖一下,估唔到佢除左個店名盛鬼之餘,Menu D名都一樣搞笑今次就點左3杯飲品,分別係GG黑糖珍珠鮮奶、GG紅火龍果配法蘭西芝士奶蓋、好馬不吃回頭草莓玫醜拿鐵!朋友點左杯黑糖珍珠奶就要左杯熱飲,飲落去都重黑糖味,不過佢話唔記得叫少甜,失策!每杯包裝上面都印左「我想和你無所事事」,本人覺得熱飲杯個設計最靚。火龍果奶蓋,其實就係類似喜茶既咁:水果沙冰加奶蓋。真材實料用水果打成,每一啖都食到果肉,好新鮮而且甜味大部份來至火龍果本身,唔會好似其他飲品店咁落好多糖,不過真係好大杯,飲左半杯已經好飽。另一位朋友點既草莓拿鐵,草莓味酸酸甜甜,加埋鮮奶岩岩好!佢個「我想無所事事」就印左係杯蓋。如果主力打卡,力薦熱飲!店入面既茶都係用本地老字號「蘇記茶莊」嘅茶葉,係香港屹立左好多年,茶莊至今已經傳到第三代,飲珍珠奶茶同時又可以支持本地老字號,一舉兩得。個日去到都唔洗點排隊,因為店員手腳好快,又NICE!
由謝曬皮設計既台式飲品店,同大部份飲品店一樣只設外賣~
個日去到都唔洗點排隊,因為店員手腳好快,又NICE!