2019-03-12 198 views
今時今日嘅將軍澳,無論shopping定食嘢,真係好多選擇,今日探完朋友之後,朋友話帶我去食烤雞,真係啱晒我啦😍呢間烤雞店,其實各區都已經有分店,估唔到將軍澳都有,呢間專門店,我其實都試過幾次,好有水準👍🏻中午時段,剛剛開門不久,未算多人,我哋兩個可以揀番個靚位,未食都已經開始流口水🤤乜都唔使講,第一時間order左招牌的「蜜糖香滑烤雞」,可以揀有骨或冇骨,我咁識食梗係要連埋骨一齊食啦,上枱嘅時候,大大份的烤雞,香氣四溢,遠遠都聞到蜜糖的香味,金黃微焦的表面,未食都知道有水準😍急不及待,手口並用,用手食又得,扮斯文用叉🍴食又得,得咗😬我就鍾意用手揸住食,甜蜜的外皮又香又脆,雞肉好有雞味,而且又嫰又滑,熱辣辣,唔係講笑,堅好味👍🏻👍🏻👍🏻另外呢個韓式牛肉雜菜伴粉絲,牛肉嫰滑入味,粉絲食落與別不同,軟綿綿的,又吸收左牛肉的精華,仲有啲雜菜伴著一起吃,好過癮,感覺好健康🤗叫咗兩杯野飲,綠色好靚果杯叫「莫希托」,薄荷的味道加上青檸的酸酸尾尾,特別啱用來配烤雞😍另外果杯「玉竹茶」更加可以解膩和幫助消化,還有美容功效😬呢度坐得舒適,環境又好,服務員十分有效率,唔怪得朋友都推薦我嚟呢度食啦🤗

急不及待,手口並用,用手食又得,扮斯文用叉🍴食又得,得咗😬
另外果杯「玉竹茶」更加可以解膩和幫助消化,還有美容功效😬