紀念日收工男朋友約我去銅鑼灣食dinner,世貿d餐廳嘅環境感覺不嬲都好舒服感,今次佢話帶我食好d,去左呢間日本野入到去環境真係非常唔錯,有好多燈籠,勁日feel😆張枱又大(大到覺得同bf坐得好遠😂) 好!開動先!今次共叫咗三樣野食:1. 海膽吞拿魚腩牡丹蝦三文魚子壽司($208)🍣三個字,不得了😱!難得紀念日食豪d,一上菜已經俾大大舊海膽吸引住🤤一食落口,wa,d三文魚子係甜架!真係好驚艷(激動地回味中💕) 佢細心到連蝦頭都炸過的,好脆,我哋食到餓鬼感連個頭都食埋🙈😂呢味係喺餐牌嘅角落頭,差d miss左!!好彩💪🏻2. 京都和牛雅Sukiyaki($498)🍲本小姐咁慳都覺得抵嗌佢係1個價錢,6種享受,有豚角煮,麵鼓青瓜,5色刺身,A5 11級京都和牛,飯&麵鼓湯....放滿曬成張枱(o-mouthed) 一開始睇住佢用d牛脂當牛油整熟曬d餸先落個汁,重口味嘅我已好想就感pak左舊牛脂😍跟住就係咁大個女都未食過咁入口即溶嘅和牛🤤even之前喺日本食嗰d神戶牛都冇咁溶😳聽講京都牛好罕有,比其他日本牛養多幾個月所以風險大d,今次無lala食到係咪叫執到寶?😍不過佢個湯底略嫌有d咸,wa

好!開動先!

今次共叫咗三樣野食:

1. 海膽吞拿魚腩牡丹蝦三文魚子壽司($208)🍣
三個字,不得了😱!
難得紀念日食豪d,一上菜已經俾大大舊海膽吸引住🤤
海膽吞拿魚腩牡丹蝦三文魚子壽司

呢味係喺餐牌嘅角落頭,差d miss左!!好彩💪🏻

2. [期間限定]京都和牛雅Sukiyaki($498)🍲
本小姐咁慳都覺得抵嗌

[期間限定]京都和牛雅Sukiyaki

不過佢個湯底略嫌有d咸,waiter好好感有再三提我要點蛋汁🍳點完個味又真係啱啱好wo,仲滑左,唔通係專登嘅🤔i dunno😂

2. 益生溫泉蛋三文魚子金油揚包($58)🌮
因為waiter話有黑松露喺上面,我呢個black truffle迷即叫😂😂佢係甜腐皮包住d餡,再一次,d三文魚子係甜架❤️❤️食落幾滑,佢比起其他餸味道冇咁surprise,口感幾特別,味道較淡,但未食過可以一試的💕
益生溫泉蛋三文魚子金油揚包

總括而言,呢度嘅野食真係幾有水準
D sushi同刺身好有誠意,真心鮮甜,我會再戰d有三文魚子嘅,上咗癮sor🤤🤤

京都和牛係"期間限定",未食過真心要快d試,唔知佢做幾耐,超邪惡,食過你就明😈

可惜今次得2個人食,如果多d人食可以試到更多野食,夾份叫又平d
今餐多謝男友先

Celebration