2018-11-16 475 views
隊長記得細個上家政堂,整過一個綿花糖可可米既甜品,真係好好食⋯⋯但返到屋企阿媽肯定唔比我整,因為洗鑊都洗到傻!後尾係美國買過成箱類似energy bar既Rice Krispies食,好快就被我KO,真係對呢種甜品念念不忘!行過中環,見到有d美少女拎住個「龐然巨cone」行出黎,8卦既我就貢入去睇下⋯⋯嘩!竟然有我好掛住既Rice Krispies既cone揀,雖然呢隻特別cone要加錢,不過真係好想食,貴d都要試!雪糕我就揀左焦糖花生醬,呢種美式口味真係肥爆,不過勝在出面少見。講真,雪糕就無乜花生醬味,同埋好夠凍,食起上黎就無乜味,但勝在唔怕佢好快溶,個cone已經好大個,仲要溶晒滴到周圍都係就麻煩。至於個cone,食起上黎都有點論盡,不過真係無敵,童年回憶即刻返晒黎!唔鍾意食可可米,仲有其他加料cone揀既,就甘朱古力脆皮cone都有,當然加得錢食就梗係食d多功夫既,貪佢抵d麻!$60食杯雪糕係貴左d既,不過間唔中食一次,搵番d童年回憶返黎,都幾治癒!
Type of Meal
Last Night Supper