2023-01-05
🍜 #譚仔雲南米線譚仔又出新嘢喇😍 今次係雞肉鮮淮山黑蒜清雞湯米線,啱晒最鍾意食雞肉嘅我😚!🐣 雞肉鮮淮山黑蒜清雞湯米線黑蒜清雞湯清甜唔油膩, 再配搭埋健脾補胃又潤肺嘅鮮淮山同嫩滑嘅雞肉, 可以喺呢個冬天幫大家提高人體免疫力, 更加可以驅寒暖胃🥰! 我加咗$8加雞件, 碗米線有超多雞件, 好嫩滑好好味😋! 另外淮山都可以再加, 淮山軟腍度適中, 浸埋黑蒜湯雞湯好好味咖☺️~🐷 海帶牛蒡白切肉呢個係一個冷盤嚟, 養生嘅牛蒡同海帶, 配搭爽口嘅白切肉, 口感豐富~ 意外之處係佢雖然辣, 但唔油之餘仲可以解膩😆!🍋 三色檸檬可口可樂呢個係用三種檸檬配搭可口可樂嘅特飲, 三色檸檬包括鮮檸檬、青檸、咸檸檬, 層次豐富, 加埋可樂gur晒喇🤤~~🍊 生薑香橙自玉特飲呢個係加咗生薑同白玉嘅橙汁特飲, 生薑嘅辛辣中和咗橙汁嘅酸甜, 加埋白玉啫喱, 味道同口感都一級棒!
🐣 雞肉鮮淮山黑蒜清雞湯米線
🐷 海帶牛蒡白切肉