今日夜晚同frd 食完返諗住食甜品 甘就入左呢間伏到喊嘅鋪頭。我地分別叫左一個叫阿里山嘅绵綿冰($60),士多啤梨味嘅芭菲($60)同熱嘅生磨芝麻糊($32)。佢地嘅分里都好少,以為係貴精不貴多, 點知係質同量都無。先講阿里山,個冰勁細,m記新地都多過佢。 啲芋圓明顯係一地交去鋪頭。 食過芋圓都知無論佢落地少芋頭/地瓜你點都會食都少少,呢間係完全無,只有化學添加劑嘅味道。個芋頭係非常難食, 係完全似未熟, 個芋頭係爽嘅,唔知佢發生咩事。到士多啤梨味嘅芭菲,我諗成杯野最貴係個雪糕。其餘都係不知所謂。 杯野大細只係一個細酒杯。最後個芝麻糊,唔知係我中文差定點,完全食唔到佢所謂嘅生磨喺邊度。 你會食到佢啲芝麻糊有一粒粒嘅物體,正常嘅生磨芝麻糊係唔會有,勁似用生磨芝麻醬加水整出嚟嘅芝麻糊。你只會食到甜味完全冇芝麻味。以上嘅意見都係俾大家參考,希望大家唔好中伏,如果佢係賣得好平,我會明白佢係要維持成本,但係基於佢嘅價錢其實有更多更好嘅選擇,所有食材都食得出成本唔高。只係想問店主一句,佢嘅良心去咗邊。

2023-03-29