2024-10-08
!警世!午飯的時候去了這間北角台式餐廳「那個」,午飯時間排長龍等位,我覺得是正常,但安排座位的員工也是有待改善的,我五人入座,我以為佢俾大枱我,佢不停叫我後邊的4人或3位入座,到最後佢都係俾兩張細枱我黐埋,咁我唔需要等大卓,一早可以入去,去到食嘢環節,我點了一個紅燒牛腩麵,我發覺中了伏,好L難食,牛腩好多肥膏而得好少肉,仲要好韌,好像食緊牛肉味香口膠,湯底更加很垃圾,簡直不知所謂,第一啖飲湯的時候不鹹不甜沒有味,但感覺成碗嘢都係味精因為食完好口乾,最後買單的時候,餐牌上說滿$350送一罐蜂梨糖,我在結帳的時候諗住去領取,服務員態度不滿他說:「攞去」,感覺好像被施捨,這是一個很差的體驗,希望大家去這間店舖幫襯的時候要諗清楚。