2023-01-06 72 views
呢間咖啡店位置都幾隱蔽,話就話係炮台山京華街,但其實係個商業大廈底層,都真係用左少少時間先搵到半開放式既咖啡店,店內以樹懶🦥作主題,四周都放左樹懶既公仔同擺設,整間店都充斥住懶洋洋既氛圍日式三文治三文治烘致至脆身,個餡係厚厚既蝦餅、搽上燒汁仲有明太子醬,上面綠色係醃咗既酸瓜,有助中和返炸蝦餅既油膩感,成個日式三文治既賣相、味道同配搭都好不錯Espresso soda深焙味好重,味道偏苦,隻豆我就唔太喜歡,不過配咁濃味既三文治係夾既,苦味頓時變得mild左我揀左對住出面d樹既座位坐,可能早既關係,店內都暫時未有其他客人,份外寧靜舒服,真係好似我身旁既樹懶公仔一樣咁梳乎😌

日式三文治

Espresso soda