2014-03-27 1063 views
以前一去睇醫生就去呢度食粥,覺得好正.但係搬左之後都冇去過,見今日出旺角所以黎食粥.呢次叫豬潤粥加油菜(芥蘭).友人叫左炸醬麵(碗).油菜先到,芥蘭燙得比夠林身,食得出係靚菜.我自己prefer林小小既都係,所以勁快被我清底.之後友人既麵到左.份量不大,我朋友話不過不失.呢度既招牌一定不會令你失望.附送的湯很輕,一滴油也沒有,有很香很濃的蝦子/殼味,十分好喝!!!粥方面的份量很足,都唔細.豬潤好多片,厚薄式中.以前呢度都食過豬潤粥,果陣食既潤係爽身冇渣的.可惜今日食既豬潤有筋(食後有渣),又帶苦味.很失望...........粥內有薑絲去腥味,仲食到D鹹瘦肉絲.可能是他的粥底是用鹹瘦肉加埋其他野去煲.濃稠度係岩岩好的.不會稀liu liu,又唔會傑到似糊仔.同埋都幾綿.食完碗野後,唔知點解十分口渴.以前食克都會有少少口渴,但係呢次真係特別口渴,唔通加左味皇?今次黎過,真係失望而回.係自己口味變左,定係只係今日時運底比左有筋既豬潤我?下次,一係試花園街果間,一係只叫炸醬麵好了.
呢次叫豬潤粥加油菜(芥蘭).
友人叫左炸醬麵(碗).

之後友人既麵到左.
份量不大,我朋友話不過不失.呢度既招牌一定不會令你失望.
粥方面的份量很足,都唔細.
豬潤好多片,厚薄式中.
以前呢度都食過豬潤粥,果陣食既潤係爽身冇渣的.
食完碗野後,唔知點解十分口渴.

今次黎過,真係失望而回.
係自己口味變左,定係只係今日時運底比左有筋既豬潤我?
下次,一係試花園街果間,一係只叫炸醬麵好了.
2014-03-25