2020-11-11
酒吧加泰菜究竟得唔得? 答案係絕配 於是就入去食個晚飯加飲野 間bar 岩曬同朋友吹下水 而且個氣氛都好好店員為我們推介了兩杯 飲品:Endless party coconut ,cucumber,Lemon ,overproof Rum ,peach 多層次嘅口感,好特別 酒味頗濃Happy Ending pineapple ,lime ,passion fruits and soda water 酸酸地 幾有泰國風 感覺置身於泰國食物方面:第一樣 香煎帶子大蝦泰式田園沙律 好帶子煎得夠香口又大隻 大蝦夠蝦碌彈牙 沙律裡面好多料要介紹嘅係羽衣甘藍配上袖子 加上酸酸地既沙律汁 成件事好夾 蟹肉蟹膏意大利飯 發現有金䤾係面蟹肉分量好多! 估唔到意大利飯做得軟硬度剛好 加埋蟹肉及陣陣好香既蟹膏味 唔錯呀 冬陰功海鮮薄餅 冬陰功味道幾特別 薄批底嘅香脆,加埋魷魚幾好味 幾香口 配酒一流除咗食物方面 環境好舒服 聽說五六日會有歌聽 一個集聽歌 食飯及飲酒於一身的好地方
Endless party
Happy Ending