2024-12-14
最近去咗Trattoria Felino,聽講佢哋嘅菜色幾出名,但實際上食完都有啲失望。依家同大家分享埋我嘅食評!✨Carbonara Egg $38 🍳首先試咗呢個卡邦尼風味嘅雞蛋小食,真係一個新奇嘅體驗!用咗煮卡邦尼意粉嘅芝士,再加上蛋白cream,底層係蛋黃醬。味道似乎好似食緊卡邦尼意粉嘅汁,唔錯!但以$38一隻嚟講,真係有啲貴呀。😅Yellow Chicken $288(半隻)🍗接住試咗呢道餐廳明菜,黃雞。食完之後有啲失望,因為雞肉實在太細隻。雖然雞油香味夠濃,雞肉都算嫩滑,但皮煎得唔夠脆,感覺唔夠新鮮,味道唔夠突出。$300半隻雞,真心覺得唔值呀!😓Tortelli(星期二/三特別菜)$178 🍝呢道雲吞真係唔值,$178得5舊,餡料雖然有豬肉同芝士,但偏咸。雲吞皮硬得過火,成35蚊一粒,根本唔太欣賞。😩Tiramisu $98 🍰最後嚟咗個Tiramisu慶祝生日,雖然店員冇唱生日歌,連個字都係用蠟寫,但Tiramisu真係好味!濕潤得啱啱好,Mascarpone同蛋黃比例剛好,手指餅恰好滲透咖啡,咖啡味突出,整體唔錯,係餐飯中最滿意嘅一部分!🎉總體而言,Trattoria
Carbonara Egg $38 🍳
Yellow Chicken $288(半隻)🍗
Tortelli(星期二/三特別菜)$178 🍝
Tiramisu $98 🍰
總體而言,Trattoria Felino的菜色有啲過譽,特別係價格方面,實在唔太值得。希望未來可以改善,唔好再令食客失望!💔