2024-04-15
呢次我要推介一間,無論你喺香港邊一個角落,都值得你專程嚟試一試嘅好去處。咁一間令人驚艷嘅餐廳,就係坐落喺繁華嘅灣仔——「麵心國」!呢裡嘅風俗,食物同人,都好有日本嘅feel,為你帶來正宗嘅日本味覺體驗。😍🎌我嚟呢度有個簡單嘅原因,就係想品嚐一下真正嘅日式拉麵。有朋友推介我嚟試試,所以,我同三五知己,一齊嚟到呢間以沾麵聞名嘅日式拉麵店。🍜一入到餐廳,即刻感受到一種舒適、清新又熟悉嘅感覺,仿佛自己就喺日本嘅拉麵店入面。店員熱情親切嘅招呼,無不讓人感到賓至如歸。🤗至於我哋黎試嘅主角醬油拉麵 同埋特濃蕃茄拉麵( special )⬅️,食材配搭與眾不同,配方亦別樹一幟。以魚湯加入蒜油調成較湯湯,魚香味非常突出,伴隨著較幼身的麵條更易掛汁,令我直呼過癮!叉燒肉嘅燒製工藝精湛,無論係色澤、口感定係味道,都絕對令人回味無窮!😋當然,呢度嘅飲品同小食都同樣吸引!🍹🍲食完之後,無論你係本地人,定係遊客,都會對這間餐廳留下深刻嘅印象。無論係優質嘅食材,定係精湛嘅烹飪技巧,定係那份來自日本嘅熱情服務,都會讓你再次造訪。所以,如果你未試過真正嘅日式拉麵,或者你已經喜歡上呢種味道,都應該嚟「麵心國」試一試呢個絕對
當然,呢度嘅飲品同小食都同樣吸引!🍹🍲
食完之後,無論你係本地人,定係遊客,都會對這間餐廳留下深刻嘅印象。無論係優質嘅食材,定係精湛嘅烹飪技巧,定係那份來自日本嘅熱情服務,都會讓你再次造訪。所以,如果你未試過真正嘅日式拉麵,或者你已經喜歡上呢種味道,都應該嚟「麵心國」試一試呢個絕對嘅美食體驗!真心滿足,絕對聽日再戰!✌️👌