2018-05-27 178 views
有朋友極力推薦太子倫哥,但打去訂位話太子無位而叫我地去深水埗嗰度食。咁我哋覺得同一個集團應該都冇乜分別嘅而去左深水埗嗰間度食喇!一去到見到其實仲有好多位都覺得神奇,因為聽聞係full得好勁,但估唔到深水埗嗰間仲有好多空位...一人要$3xx,點都會有d期望既首先,佢哋會每一台先上雞煲等客人食咗雞煲先。 係等雞煲既期間,佢比左盤象拔蚌刺身同埋一盤咸既生果拼盤我地。象拔蚌刺身味道正常,不算鮮甜而且非常薄非常細塊(不過唔使錢就算)!佢地既雞煲味的確唔錯!雞都幾滑的!😋😋😋😋食完雞煲之後,侍應會問你要唔要再添加雞定係想轉打邊爐。其實呢個食法都幾特別嘅,因為俾你同一餐一入面可以又食雞煲又打邊爐。因為可能有啲人唔鍾意用雞煲個湯底去打邊爐嘛😜🤪(但本人非常非常鍾意雞煲湯底打邊爐😛😛)咁我哋食完雞煲就即刻轉打邊爐嘅湯底啦,咁當日呢就有兩個湯底俾我哋揀:第一個就係水果湯底,第二個就係芫荽皮蛋湯底我哋聽到當堂嚇咗一跳水果湯底(好驚訝🙀)跟住我哋問個侍應:乜唔係有蟹湯底咩?侍應:係呀有蟹湯底啊我哋:咁唔該俾個蟹湯底我哋呀過咗一陣佢上咗水果湯底俾我哋同埋比左一盤海鮮拼盤🤣🤣我哋即刻搵侍應問清楚!!!我哋:唔該
一人要$3xx,點都會有d期望既

佢地既雞煲味的確唔錯!雞都幾滑的!😋😋😋😋
食完雞煲之後,侍應會問你要唔要再添加雞定係想轉打邊爐。
其實呢個食法都幾特別嘅,因為俾你同一餐一
我哋聽到當堂嚇咗一跳水果湯底(好驚訝🙀)
跟住我哋問個侍應:乜唔係有蟹湯底咩?
侍應:係呀有蟹湯底啊
我哋:咁唔該俾個蟹湯底我哋呀

過咗一陣佢上咗水果湯底俾我哋同埋比左一盤海鮮拼盤🤣🤣
我哋即刻搵侍應問清楚!!!

我哋:唔該我哋係要蟹湯底,而唔係水果湯底喎!
侍應:隻蟹咪係到囉(指着海鮮拼盤入面隻蟹)
我哋:乜蟹湯底隻蟹唔係應該係個湯底入面嘅咩😅😅?
侍應:唔係架,係分開架。
介紹我地食倫哥既朋友:下!太子果間唔係咁既,咁唔該幫我地搵返個芫荽皮蛋湯底啦🙁🙁
之後就好普通咁打邊爐啦......
不過佢拼盤上既野同埋碟牛都幾好食既(拼盤上得魚,細蜆同細蝦可refill,其他同牛都要加錢才可refill)
大家如果想食,可能去太子果間好d⋯⋯😂😂😂
但都唔知點解呢間好評有咁多(唔通係我先覺得唔好食?)