2023-12-02
今次同朋友黎到依間位於yoho mall既韓式餐廳,依家韓式餐廳與一般韓式餐廳不同,係以柑橘為主題。山薊菜大蜆意粉:份量十分足,意粉同忌廉汁十分夾,而蜆食起上嚟十分鮮,沒有沙。烤大骨牛小排:牛小排配上韓式甜醬汁十分惹味,牛小排既肉質亦十分嫩,冇煮到過老,十分好食。今次我地揀左玫瑰醬炸雞(半份),炸雞十分入味,充滿玫瑰醬既香味同味道,同時亦帶少少辣味,雞肉十分嫩滑,炸得岩岩好,配菜薯條亦新鮮熱辣。柑橘窩夫:柑橘窩夫份量好多,有三層,每一層都用忌廉同柑橘片夾住,食起上黎有好香既柑橘味,而旁邊既柑橘肉亦同樣香甜。濟州柑橘乳酪:外型十分特別,用半個完整既柑橘皮蓋住,好濃厚既乳酪,內裡有啖啖既柑橘肉。揀茶柑橘蜜露冰:依杯沙冰底下充滿柑橘皮,配上揀茶沙冰更突顯到柑橘既味道,十分清新。