2024-10-24 340 views
10月了就快到Halloween的日子,這間韓式餐廳推出了一系列的萬聖節食品,賣相造型相當可愛,而且味道超好。今晚跟老公到了餐廳吃晚餐,當然少不了有點一些新出的萬聖節造型食品啦,啱晒打卡。一坐下,店員為我們送上前菜,有醃製蘿蔔和醃製青瓜,份量也不少的,而且醃製食品十分爽口,帶點酸酸辣辣,相當開胃。飲品方面,點了一杯,濟州柑桔乳酸梳打,相當清新解渴,柑桔味濃,而且飲品的顏色相當美麗。另一杯是Halloween主題的飲品,名字叫惡鬼荊棘海提子沙冰,造型相當得意,有魔鬼的眼睛和魔鬼的尾巴造型的朱古力片,然後沙冰堆得高高的,啱晒打卡。而且味道相當不錯的,提子味濃沙冰入口清涼消暑,小朋友和大人都會喜歡的一款飲品。在食物方面,這間餐廳的食品都相當好味。點了一款新出品啖啖蟹肉千層麵。賣相相當豐盛,而且份量不少的。用刀切開千層麵看到層層分明,每一層鋪滿了蟹肉,而且蟹肉味道相當鮮甜,那些醬汁相當惹味。千層麵上層仲鋪滿滿滿的芝士,一切下還會有拉絲,芝味無窮,蟹味香濃,令人愛不釋手。十分喜歡這一道新出的菜式。韓式奶油排骨骨鍋,排骨鍋可以揀選辣味或不辣。我們點選了辣味,不過所以放心,辣味都不會太辣,只是帶點點

前菜

濟州金桔乳酸梳打

惡鬼荊棘海提子梳打沙冰

在食物方面,這間餐廳的食品都相當好味。
韓式奶油排骨鍋

韓式奶油排骨骨鍋,排骨鍋可以揀選辣味或不辣。我們點選了辣味,不過所以放心,辣味都不會太辣,只是帶點點微辣相當惹味的值得點選。
韓式奶油排骨鍋

排骨鍋鋪滿了滿滿的排骨,還有一些蔬菜,例如紅蘿蔔和白蘿蔔,蘿蔔完全吸入了醬汁的味道,一咬下醬汁相當惹味,十分好吃。
韓式奶油排骨鍋

排骨鍋的排骨非常出色,啖啖肉而且每一件肉質都相當腍身及入味,帶點微辣令人愛不釋手,而且份量很多好像食極都還有一樣。
韓式奶油排骨鍋

排骨鍋內還有韓式粉絲和年糕,他們都完全吸入了醬汁的味道吃起來十分惹味,而且這款排骨鍋都相當飽肚。
食飽飽之後,便吃了一款以Halloween為主題的窩夫甜品
士多啤梨朱古力窩夫
士多啤梨朱古力窩夫,賣相相當吸引,會看到一個以麻糬皮扮演的幽靈,相當可愛適合打卡。除此之外,窩夫的味道也相當好味。濃濃的朱古力
窩夫口感做到外脆入面鬆軟,而且咬開後,還看到中間的朱古力部份是較軟綿綿的,做成兩種不同層次的口感。朱古力不但香濃,而且仲有一些士多啤梨果肉伴着,士多啤梨酸酸甜甜很開胃。
扮演幽靈的麻糬皮都相當煙靭,而且中間還有一件忌廉蛋糕,忌廉幼滑好味,蛋糕都相當柔軟,這個甜品冇得頂。
2024-10-20
濟州金桔乳酸梳打
惡鬼荊棘海提子梳打沙冰
2024-10-22 430 views
🎃祝大家萬聖節快樂!👻👻Happy Halloween !🎃🖤🤍適逢今年嘅萬聖節撞正黑白大廚嘅熱潮,韓式美食大熱!我哋特登嗌咗節日限定食品,打吓卡應吓節。🤍🖤🦀啖啖蟹肉千層麵方方正正嘅千層麵,配上龍蝦湯汁,面頭淋上醬汁及蟹肉和飛魚子,鮮味十足,千層麵比較有口感,配搭埋一齊都幾match。🍲韓式奶油排骨鍋份量滿滿的排骨鍋,除咗份量十足嘅排骨外,仲有韓式年糕、韓式粉絲和蘿蔔。當中韓式粉絲吸晒湯汁,風味十足,超正!👻幽靈來襲!🍓士多啤梨朱古力窩夫🍫鬼魂造型好可愛!朱古力窩夫味道濃郁,窩夫口感比較綿密但輕盈,配上士多啤梨果醬。中和油膩感,而鬼魂入邊係朱古力卷蛋,蛋糕濕潤,忌廉綿密,口感唔錯。🍇惡魔荊棘提子沙冰底下配咗乳酪嘅提子沙冰,飲落酸酸甜甜好開胃。🍊濟州柑乳酸梳打顏色好豐富嘅梳打,有啲柚子味,飲落都係酸酸甜甜,好解渴。食評總結:適合大小口味的韓式美食,環境整潔,座位都舒適,很欣賞用了不同色系的乾花來配搭木系裝飾,很有濟州的寫意風格,而食物方面都很適合香港人的口味,餐廳也會因應節日來推出節日限定食品,味道不錯,滿滿的誠意,下次會再來。
🎃祝大家萬聖節快樂!👻
👻Happy Halloween !🎃

🦀啖啖蟹肉千層麵

🍲韓式奶油排骨鍋

👻幽靈來襲!🍓士多啤梨朱古力窩夫🍫

🍇惡魔荊棘提子沙冰
底下配咗乳酪嘅提子沙冰,飲落酸酸甜甜好開胃。

🍊濟州柑乳酸梳打
顏色好豐富嘅梳打,有啲柚子味,飲落都係酸酸甜甜,好解渴。

2024-10-15 538 views
💖 Terrace in seaside (元朗)✨元朗元龍街9號形點1期2樓2056號鋪〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我系一個好鐘意慶祝節日嘅人,所以咩節日基本上都有藉口出去食個飯🤣,當然萬聖節都唔例外😈,不過我估計今年嘅萬聖節🎃我同老公迎接新生命嘅蒞臨應該會超級唔得閒😹所以唯有提早啲食啦!-啖啖蟹肉千層面🍝 $128呢道千層面真系層層分明😻,面皮薄而有彈性,蟹肉鮮嫩,每一口都充滿海鮮嘅鮮味🦀。自家制嘅醬汁,香滑可口,與蟹肉完美結合🥰,仲要加埋芝士添,邪惡感滿分‼️-韓式奶油排骨鍋🥘 $185呢一款款韓式排骨鍋真系好豐富!排骨煮得非常入味,搭配濃郁嘅奶油湯底😳,味道香濃~鍋底仲有紅蘿蔔、白蘿蔔做配菜,而且仲加入埋韓式粉絲🤩。份量十足🤩-幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫🧇 $148慶祝萬聖節就梗系要叫個打卡甜品啦,旁邊有一塊好煙靭嘅麻糬造型鬼仔👻,超可愛。呢個士多啤梨朱古力窩夫絕對系焦點!窩夫外脆內軟,搭配新鮮士多啤梨🍓同朱古力碎🍫🖖🏻-惡鬼荊棘海提子沙冰 $62呢一杯沙冰都系萬聖節限定,上面都系有好可愛嘅鬼仔型朱古力牌做裝飾😌,底層就系提子沙冰,提子🍇味道清新,配合冰沙嘅冰涼感❄️,真系

💖 Terrace in seaside (元朗)
✨元朗元龍街9號形點1期2樓2056號鋪

-啖啖蟹肉千層面🍝 $128

-韓式奶油排骨鍋🥘 $185

-幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫🧇 $148

-惡鬼荊棘海提子沙冰 $62
呢一杯沙冰都系萬聖節限定,上面都系有好可愛嘅鬼仔型朱古力牌做裝飾😌,底層就系提子沙冰,提子🍇味道清新,配合冰沙嘅冰涼感❄️,真系好適合炎熱嘅天氣。每一口都令人神清氣爽😚

-濟州柑乳酸梳打🌆 $68
好似夕陽咁靚嘅漸變乳酸梳打🤩,有清新嘅柑橘味道🍊,加上微微嘅梳打氣泡🫧,飲落去既爽口又解渴,真系完美的配搭🤪。

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-10-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
呢間Terrace in seaside主打韓國菜同韓式甜品,而且佢哋嘅menu經常轉換主題,非常有新鮮感。嚟到夏天就見到餐廳換咗以芒果為主題嘅新menu,多款菜式同甜品都加入咗芒果。芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律 $82沙律入面除咗有沙律菜,仲有烤過嘅芒果,味道香甜,加埋軟滑creamy嘅burrata cheese,清新得嚟又滋味。泡菜黑毛豬配飯 $89腍嫩黑毛豬加上大量泡菜,佢哋嘅泡菜味道偏酸,非常開胃,餸飯一流。芒芒夏日芒果窩夫 $138甜品當然叫咗芒果窩夫,窩夫夠軟熟,加埋幼滑忌廉、香甜芒果肉同香濃芒果醬一齊食,非常滿足。人生迷芒的芒果沙冰 $68飲品方面呢杯芒果沙冰非常吸睛,有大大片𠝹花芒果放喺杯上面,芒果肉加埋濃郁芒果沙冰,芒果控必叫。清爽爆汁西柚檸檬梳打 $46朋友就叫咗杯西柚檸檬梳打,亦有原片西柚肉,味道酸酸甜甜,清暑解渴。。。Terrace in seaside (形點 I) (元朗)元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖。。

芒裏偷閒吃的布拉塔芝士沙律 $82

泡菜黑毛豬配飯 $89

芒芒夏日芒果窩夫 $138

人生迷芒的芒果沙冰 $68

清爽爆汁西柚檸檬梳打 $46

元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖

🎃見到ᴛᴇʀʀᴀᴄᴇ ɪɴ sᴇᴀsɪᴅᴇ出左限定萬聖節ᴍᴇɴᴜ✨早幾日放假即刻帶女女去打卡食飯應下節🤭佢地既餐點除左夠晒ɪɢᴀʙʟᴇ📸味道都相當唔錯餐廳裏裏外外都有好多不同乾花搭配柑橘嘅裝飾加上木色系裝修 整體感覺十分舒適❣️🧡韓式奶油排骨鍋排骨份量非常多!件件都啖啖肉而且炆得好腍裏面仲有蘿蔔 韓式粉絲同年糕奶油鍋底非常濃稠 每一啖粉絲都掛滿奶油汁😋💛啖啖蟹肉千層麵每一層都夾住超多蟹肉同其他豐富餡料‼️雖然面頭鋪滿芝士但食落一ᴅ都唔膩千層麵亦做到層次分明 整體味道非常出色💯🧡幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫賣相超ᴄᴜᴛᴇ呀😍!窩夫外脆內軟 好香朱古力味幽靈既糯米糍皮煙煙韌韌得黎唔會黏口加埋士多啤梨🍓醬酸酸甜甜味道啱啱好!💛濟州柑乳酸梳打顏色超打卡ᴀʙʟᴇ📸好有夕陽既ꜰᴇᴇʟ⛅️蝶豆花梳打+柑橘乳酪 味道清新開胃🧡惡鬼荊棘海提子沙冰朱古力獨眼同尾巴造型超級搗蛋應節👹!提子沙冰底滿滿果肉 口感綿密 味道清甜又夠ꜰʀᴇsʜ
🎃

千層麵亦做到層次分明 整體味道非常出色💯

🧡幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫
賣相超ᴄᴜᴛᴇ呀😍!窩夫外脆內軟 好香朱古力味
幽靈既糯米糍皮煙煙韌韌得黎唔會黏口
加埋士多啤梨🍓醬酸酸甜甜味道啱啱好!

💛濟州柑乳酸梳打
顏色超打卡ᴀʙʟᴇ📸好有夕陽既ꜰᴇᴇʟ⛅️
蝶豆花梳打+柑橘乳酪 味道清新開胃

🧡惡鬼荊棘海提子沙冰
朱古力獨眼同尾巴造型超級搗蛋應節👹!
提子沙冰底滿滿果肉 口感綿密 味道清甜又夠ꜰʀᴇsʜ
惡鬼荊棘海提子沙冰
眨下眼原來聽日就係Halloween啦!早排就去左Terrace in seaside元朗形點分店,見到佢哋竟然有Halloween special菜式,就去左試試!飲品點左惡鬼荊棘海提子沙冰。造型賣相好得意搞鬼!提子沙冰堆到惡鬼形狀,仲有埋惡鬼眼同佢條尾。提子沙冰飲落好清爽,有香甜提子香,底層係乳酪,加埋乳酪酸酸甜甜咁,好加分!另一杯唔係Halloween special但賣相顏色都好有Halloween vibe嘅濟州柑橘乳酸梳打。入口係好突出嘅柑橘清香,配埋乳酸梳打,好refreshing好解渴!入面仲飲到柑橘果肉添!點嘅兩份主食都唔錯。韓式奶油排骨鍋。可以揀原味或辣味,叫左個辣味,佢個辣度係微辣,所以唔食得太辣嘅都食到!排骨煮到好軟好腍好入味。個奶油醬好好味,甜甜辣辣咁好惹味。入面仲有年糕、蘿蔔同紅薯粉,索埋個醬汁更好味!啖啖蟹肉千層麵。呢個千層麵好足料!無論係面頭定千層麵內餡都佈滿絲絲蟹肉。面頭嘅蟹肉醬好鮮味,仲有拉絲芝士。雖然呢個千層麵會比較飽濟,但係真係幾好味,2個人share嘅話就啱啱好!最後再食埋甜品。Halloween special嘅幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫。
眨下眼原來聽日就係Halloween啦!

飲品點左惡鬼荊棘海提子沙冰。

入面仲飲到柑橘果肉添!

點嘅兩份主食都唔錯。
韓式奶油排骨鍋。

排骨煮到好軟好腍好入味。

個奶油醬好好味,甜甜辣辣咁好惹味。
入面仲有年糕、蘿蔔同紅薯粉,索埋個醬汁更好味!

啖啖蟹肉千層麵。

呢個千層麵好足料!
無論係面頭定千層麵內餡都佈滿絲絲蟹肉。

面頭嘅蟹肉醬好鮮味,仲有拉絲芝士。

最後再食埋甜品

賣相同樣古靈精怪,好多萬聖節嘅元素,夠晒應節!
個waffle好重朱古力味,係偏甘苦嗰種朱古力,好濃郁!
配搭新鮮士多啤梨同果醬。
如果果醬再多啲會更好!
隔離幽靈造型嘅係朱古力大福。
大福皮好煙韌!入面有朱古力蛋糕。
2024-11-02 32 views
今日同朋友去shopping行到有D肚餓講好想食窩夫、就想起呢一間Terrace in Seaside 韓式餐廳入咗去食、每一次去到都有新款式美食☺️!.烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115呢一碟墨汁八爪魚燉飯賣相黑白交配🤔、整碟食到入口八爪魚口感煙韌帶點鮮味😋、配埋燉飯入口煙糯濃濃墨汁味道特別、加埋D沙律醬味道都幾好!都幾好.極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯 $132呢一款八爪魚紫菜包飯賣相圓碌碌細細件🤔、望著都好想食🤤、整件紫菜包飯配答味道特別、濃濃惹味醬汁夾著係八爪魚同包飯、食到入口煙韌惹味帶點爽口、整件包飯我覺得幾特別!.開心果蜜糖窩夫 $138呢一份蜜糖窩夫好吸引份量十足😲、整份一共分開三層每一層夾著忌廉同開心果醬、更加香甜又滑口😋、尤其是窩夫好香蛋味口感鬆軟、加埋脆脆蜜糖同粒粒開心果、多重口感加埋窩食超正👍!.人生迷芒的芒果沙冰 $68呢一杯芒果沙冰金黃色賣相都又吸引、係以半個芒果放係杯上面作裝飾😯、飲到入口清香帶點綿滑口感😋、甜度適中醒胃都幾好飲!.濟洲柑橘乳酸梳打 $48呢一杯乳酸梳打漸變色賣相🤔、色彩繽紛都幾靚😍、感覺夏日慢慢轉秋意感🤭、飲到入口酸酸甜甜清爽口感😚、味道我覺得都幾好

烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115

都幾好
極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯 $132

呢一款八爪魚紫菜包飯賣相圓碌碌
開心果蜜糖窩夫 $138

人生迷芒的芒果沙冰 $68

濟洲柑橘乳酸梳打 $48

呢一杯乳酸梳打漸變色賣相🤔、
色彩繽紛都幾靚😍、感覺夏日慢慢轉秋意感🤭、飲到入口酸酸甜甜清爽口感😚、味道我覺得都幾好!

2024-10-13
Type of Meal
Lunch
💖Terrace in seaside推出左全新Halloween🎃系列嘅產品,即刻去打卡先!入座會送開胃小菜,包括醃蘿蔔同醃青瓜🥒。1⃣️啖啖蟹肉千層麵🍝💖份量非常足料,千層麵咬落煙韌有嚼勁,層層分明有飽足感,中間夾住開胃嘅番茄肉醬同軟嫩蟹肉,面頭嘅濃郁芝士令味道同口感都更豐富!2️⃣韓式奶油排骨鍋🍲💖推薦!奶油鍋底非常濃稠,食落香而唔膩,排骨份量足、肉質飽滿又嫩,一咬就脫骨🤤,仲有年糕、韓式粉絲、蘿蔔同紅蘿蔔等配料,材料豐富又飽肚。3⃣️幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫🧇 💖推薦!好可愛嘅賣相,四大塊外脆內鬆軟嘅朱古力窩夫,食落有朱古力嘅甘醇,面頭淋上香甜嘅士多啤梨果醬,再擠上香甜嘅鮮奶油,配上煙韌麻糬皮、朱古力眼同魔角,就係得意嘅幽靈👻造型,仲有搭配士多啤梨同藍莓添!4️⃣惡鬼荊棘海提子梳打沙冰😈💖好盞鬼得意嘅造型,提子沙冰配上朱古力眼同尾巴變身獨眼魔鬼,沙冰入口綿密,味道甜得黎又清新~5️⃣濟州金桔乳酸梳打🍊💖好靚嘅漸變色,香甜嘅柑橘味配上酸甜乳酸同爽口嘅梳打,感覺refreshing!💖元朗分店室內靚裝,室外位都非常開揚,而家天氣開始轉涼坐出面都好chill好舒服😌。

1⃣️啖啖蟹肉千層麵🍝

2️⃣韓式奶油排骨鍋🍲

3⃣️幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫🧇

4️⃣惡鬼荊棘海提子梳打沙冰😈

5️⃣濟州金桔乳酸梳打🍊

• Terrace in seaside呢間餐廳每次食都覺得好豐富;@晚市嚟講價錢唔算貴,但裝修就係濟州島簡約文青風,真係好似韓國Cafe 咁~近排應該做緊柑橘季,所以職員頭頂都有帶柑橘超cute ②(山薊菜大蜆意粉$92意粉好似喺奶油池浸泡過,超級 Creamy原隻蜆肉連殼上,絕對唔係冰鮮蜆肉啦~份量都幾多啱晒兩至三個人share(不烤大骨牛小排$158油脂感十足嘅牛小排,燒汁食落甜甜地接受到生蒜片嘅人一定要配埋佢嚟食咬落有蒜片個種沖辣味,超過癮(37半份濟州柑橘炸雞$108其實半份都幾多下~呢款炸雞好特別地保留左雞皮嘅油香味炸皮夠酥脆,不過個別一兩舊唔知點解有少少硬呢款味道配搭炸雞就冇咁濟,推薦!!(柑橘窩夫伴雪糕 $135超濃蛋香味嘅窩夫簡直愛了愛了窩夫側邊做到脆身,入面就有蛋香味好鬆軟而且每一格都塗滿柑橘忌廉,唔使另外點糖漿都夠晒味濟州柑橘乳酪$68餐廳 signature 嘅飲品一定要叫~原粒柑橘上,睇得又飲得(仁抹茶柑橘蜜露冰 $58抹茶同柑橘以為係會肚痾嘅組合原來都幾夾,柑橘嘅酸甜味配搭綠茶嘅甘香消膩又解渴~
• Terrace in seaside
(山薊菜大蜆意粉$92
意粉好似喺奶油池浸泡過,超級 Creamy
(不烤大骨牛小排$158
咬落有蒜片個種沖辣味,超過癮(3
7半份濟州柑橘炸雞$108
其實半份都幾多下~
呢款炸雞好特別地保留左雞皮嘅油香味
(柑橘窩夫伴雪糕 $135
超濃蛋香味嘅窩夫簡直愛了愛了
濟州柑橘乳酪$68
(仁抹茶柑橘蜜露冰 $58
抹茶同柑橘以為係會肚痾嘅組合
原來都幾夾,柑橘嘅酸甜味配搭綠茶嘅甘香
消膩又解渴~
最近同小朋友行商場經過”Terrace in seaside”,見店員姐姐好nice介紹餐牌,因為我哋好耐冇嚟~原來宜家都有兒童餐食😋而且性價比極高添👏餐廳裝潢怖置很有特色,分別有室內及戶外座位,空間寬敞,而且環境舒適整齊,加上有落地玻璃打卡一流😜假期想享受慢生活節奏真心推介👍Terrace in seaside為兒童提供了特別設計的兒童餐,絕對可以滿足到小柑橘們的胃口👅。。。🥢 小柑橘迷你套餐 $88✨ 肉醬意粉✨韓式炸餃子✨沙律✨小窩夫✨薯條✨橙汁份量十足,尤其小窩夫甜品🧇超吸睛😍肉醬意粉並唔係肉碎,係一塊塊烤牛肉🥩味道當然比一般肉醬意粉口感更豐富啦!以軒軒嚟講已經相當飽肚!麻mi要幫手食甜品🤭另外還點了:🥢韓式烤牛肉奶油闊條麵 $105烤牛肉配搭奶油真係第一次嘗試,味道也很特別!奶油味道唔會太濃太膩,個人一向喜歡吃creamy 嘅嘢,所以感覺不錯!唯一係烤牛肉太「大餅」,如果可以剪碎一點會比較好!環境:🌟🌟🌟🌟🌟衞生: 🌟🌟🌟🌟食物: 🌟🌟🌟🌟🌟服務: 🌟🌟🌟🌟

🥢 小柑橘迷你套餐 $88

衞生: 🌟🌟🌟🌟
食物: 🌟🌟🌟🌟🌟
服務: 🌟🌟🌟🌟

2024-10-30 0 views
這次的新menu加入萬聖節元素,作為打卡愛好者的我在網上看到便馬上決定去試試!整體都讓我和家人十分滿意。幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫造型可愛,幽靈以糯米糍皮覆蓋朱古力蛋卷組成,魔鬼角、眼睛和嘴巴全都是巧克力製,整隻幽靈都能吞進肚皮!窩夫香脆,朱古力味濃郁,配搭香甜草莓恰到好處。惡鬼荊棘海提子沙冰 提子沙冰混合乳酪,酸甜清新開胃,以小惡魔形象示人可愛吸睛。啖啖蟹肉千層麵 千層麵層次分明,蟹肉量多,以龍蝦汁調味令整道菜的鮮味昇華,惹味可口。韓式奶油排骨鍋可選辣味/原味,對我們這種不吃辣的客人來說非常貼心。排骨烹煮得非常入味,另有韓式年糕和蘿蔔作配菜,最讓人滿意的是粉絲吸滿醬汁精華,惹味得令人上癮。濟州柑橘乳酸梳打柑橘的香甜與乳酸的酸甜融合,清爽又止渴,上層紫色漸變和食用乾花令造型充滿少女心。

惡鬼荊棘海提子沙冰
提子沙冰混合乳酪,酸甜清新開胃,以小惡魔形象示人可愛吸睛。

濟州柑橘乳酸梳打

2024-10-30 41 views
上個月同朋友去位於元朗Yoho mall的Terrance seaside食lunch. 之前已經去過呢間幾次。我幾鍾意呢間餐廳,環境舒適,食物好味,所以今次再去。⭐️讓人瘋狂的蜂蜜炸雞 (半份無骨)$108雞肉好嫩滑,好juicy. 表層鋪滿蜜糖。好好味!⭐️菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵 $89味道正常,唔算太突出。⭐️極度惹味泡菜八爪魚飯卷 $132八爪魚爽口彈牙,配上有D微辣的醬,好惹味。⭐️粒粒魚將三文魚蛋黃醬飯巻 $108餐廳員工服務態度好好,好有禮貌。 總括來講呢間餐廳佈置清優,環境舒服,坐位寬躺。食物質素好。
⭐️讓人瘋狂的蜂蜜炸雞 (半份無骨)$108
雞肉好嫩滑,好juicy. 表層鋪滿蜜糖。好好味!

⭐️菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵 $89
味道正常,唔算太突出。
⭐️極度惹味泡菜八爪魚飯卷 $132
八爪魚爽口彈牙,配上有D微辣的醬,好惹味。

⭐️粒粒魚將三文魚蛋黃醬飯巻 $108

餐廳員工服務態度好好,好有禮貌。

總括來講呢間餐廳佈置清優,環境舒服,坐位寬躺。食物質素好。
菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵
菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵
極度惹味泡菜八爪魚飯卷
粒粒魚將三文魚蛋黃醬飯巻
2024-10-29 0 views
今日入元朗慶祝個friend新居入伙,乘機嚟呢一間好有feel嘅餐廳Terrace in Seaside試吓個lunch。我哋嗌咗:啖啖蟹肉千層麵韓式奶油排骨鍋(辣味)士多啤梨朱古力窩夫惡鬼荊棘海提子沙冰濟州柑乳酸梳打我哋最鍾意就係韓式奶油排骨鍋,啲排骨炆到好腍,又唔會好辣喎。入面仲有啲煙靭嘅粉絲同埋年糕,好入味好好食。蟹肉千層麵都唔錯,千層麵面頭鋪住啖啖蟹肉,酸味同埋鹹味都好平均。窩夫上嚟嘅時候熱辣辣,仲有好可愛嘅萬聖節裝飾,個麻糬都好好食,應該係期間限定。兩杯嘢飲都唔錯,好靚好啱打卡,仲有萬聖節特色真係好特別!值得一試!

我哋嗌咗:
啖啖蟹肉千層麵
韓式奶油排骨鍋(辣味)

2024-10-29 0 views
星期五晚約了朋友到YOHO MALL的Terrace in seaside 食個便飯,八點多來到,要等三張枱,等左大概十分鐘左右啦。上次經過已經想試新出嘅萬聖節窩夫,呵呵,今晚就點一份先🎃🧇⭐啖啖蟹肉千層麵朋友點左個千層麵,麵條之間夾著滿滿嘅芝士、蟹肉仲有魷魚粒,茄醬鹹鹹酸酸,味道有層次口感豐富👍⭐韓式奶油排骨鍋(辣味)自己就揀咗個排骨鍋,揀咗要辣味,但其實食落都唔辣嘅,排骨燉得軟淋,入面仲有年糕、蘿蔔、韓式粉絲等,醬汁充滿奶油香,好味到連汁都食曬。⭐幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫期待已久嘅萬聖節窩夫賣相真係同餐牌一樣,做得好可愛呀😍朱古力窩夫嘅朱古力味極濃,口感鬆軟綿滑似蛋糕🤤一人兩大塊厚切窩夫,再加上糯米皮真係超飽肚,哈哈。⭐惡鬼荊棘海提子沙冰 & ⭐濟州柑乳酸梳打飲品同樣的叫咗萬聖節系列,沙冰上面貼咗眼睛同尾巴,搞怪可愛🥰朋友叫嘅梳打都好靚,由紫色到橙色嘅漸層非常吸睛。飲下野傾下偈,relax下啦星期五啦😆
上次經過已經想試新出嘅萬聖節窩夫,呵呵,今晚就點一份先🎃🧇
⭐啖啖蟹肉千層麵
⭐韓式奶油排骨鍋(辣味)
⭐幽靈來襲!士多啤梨朱古力窩夫
⭐惡鬼荊棘海提子沙冰 & ⭐濟州柑乳酸梳打
飲下野傾下偈,relax下啦星期五啦😆
2024-10-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
前日我和朋友在元朗的Terrace in Seaside商場舉行了一個聚會。這間餐廳的氛圍十分舒適,非常適合聊天。我們三個人點了蟹子千層麵、意大利燴飯和一個小食拼盤,真是驚喜連連!每道菜都非常美味,份量也足夠,讓我們吃得心滿意足。蟹子千層麵的口感層次分明,意大利燴飯則香濃可口,而小食拼盤更是讓我們品嚐到多種風味。平均每人只需$160,性價比非常高!這次聚會不僅讓我們享受了美食,也留下了美好的回憶。如果有機會,我一定會再去光顧,真的很推薦這間餐廳!❤️