2023-01-16 96 views
趁着過年前冇咁多人,諗住星期日入西貢行吓,點知都係好多人🥲塞車塞到入去已經成2:00,諗住快啲搵地方食嘢啦,餓到就嚟死😓點知間間餐廳都好多人,行吓行吓越行越入,發現咗一條未去過嘅街,見到呢間Cafe好靚,就即刻入去睇吓有冇位啦,好彩仲有兩個位,職員即刻走過來同我講叫我睇一睇餐牌先入坐,因為佢哋同其他Cafe唔同,佢哋專賣烏冬同埋茶,我心諗乜嘢都好啦,就咁樣好快坐低咗。我哋好快就決定咗食乜嘢,叫咗一份蠔烏冬,一份魚湯烏冬,之後要多一個pancake share, 本身我係蠔控,只係想講呢個蠔真係好好食,好入味,但係好滑,一啲腥味都冇。如果有得散叫我會叫多份蠔。朋友都表示佢個魚湯烏冬好正,食完正餐冇幾耐,甜品就自動上咗嚟啦,時間啱啱好。食完坐喺度慢慢嘆茶,好彩今日有行到入呢條街,如果唔係都發掘唔到呢間小店☺️

汁煮蠔烏冬

汁煮蠔烏冬