2023-01-31
放假就係要去海邊吹風 • 放空 • 放鬆😌今次去📍屯門碼頭⛵️本身諗住飲下咖啡𝐇𝐞𝐚下☕️但見其他客人既野食🍽️碟碟擺盤都好靚🤩所以我都忍唔住食埋野🤪~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪Salad 成日聽到人話食草(𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝)好慘,我絕對唔認同😤依𝟐款都咁足料又𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈未食心情已經靚晒🥳.▫️手撕德國鹹豬手沙律 ($68)𝐂𝐚𝐟𝐞自創菜式,唔係嗌呀?😏鹹豬手🐷有個小山丘咁多🗻肉唔會乾硬,加左沙律醬🤍食落又唔會過鹹😝.▫️三色藜麥水牛芝士沙律 ($68)水牛芝士🧀 & 藜麥份量都勁多👏🏻底既沙律菜🥗仲加左三色椒🫑用左少少黑醋汁🖤整體勁健康💃🏻.▪冬陰功海鮮意大利飯 ($108)去殼爽口大蝦 青口 切粒魷魚🦑同樣有加三色椒🫑,不過有煮淋至入味🥄冬陰功汁🧡包住粒粒意大利飯,食落辣味較出🌶️.▪香煎挪威三文魚扒伴薯菜配檸檬牛油汁 ($158)三文魚🐟煎得岩岩好,表面少少香脆💫中間唔會過熟到鞋口🧡薯菜有𝟏大球薯蓉🥔 • 幼露筍 • 雜菜粒🥒🍅🫑.▪Drinks▫️French Press • Sumatra Gayo ($49)(Single orig
今次去📍屯門碼頭⛵️
本身諗住飲下咖啡𝐇𝐞𝐚下☕️
但見其他客人既野食🍽️碟碟擺盤都好靚🤩
所以我都忍唔住食埋野🤪
▪Salad
成日聽到人話食草(𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝)好慘,我絕對唔認同😤
依𝟐款都咁足料又𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈未食心情已經靚晒🥳
▫️手撕德國鹹豬手沙律 ($68)
𝐂𝐚𝐟𝐞自創菜式,唔係嗌呀?😏
鹹豬手🐷有個小山丘咁多🗻
肉唔會乾硬,加左沙律醬🤍食落又唔會過鹹😝
▫️三色藜麥水牛芝士沙律 ($68)
水牛芝士🧀 & 藜麥份量都勁多👏🏻
底既沙律菜🥗仲加左三色椒🫑
用左少少黑醋汁🖤整體勁健康💃🏻
▪冬陰功海鮮意大利飯 ($108)
去殼爽口大蝦 青口 切粒魷魚🦑
同樣有加三色椒🫑,不過有煮淋至入味🥄
冬陰功汁🧡包住粒粒意大利飯,
食落辣味較出🌶️
▪香煎挪威三文魚扒伴薯菜配檸檬牛油汁 ($158)
三文魚🐟煎得岩岩好,表面少少香脆💫
中間唔會過熟到鞋口🧡
薯菜有𝟏大球薯蓉🥔 • 幼露筍 • 雜菜粒🥒🍅🫑
▪Drinks
(Single origin Sumatran)
飲落好順口🙆🏻♀️
▫️Hot • Hazelnut Latte • Medium ($49)
用左深烘既巴西豆🇧🇷,有種獨特炭燒回甘味🔥
榛子🌰可揀少甜,咁就唔怕會搶左咖啡既濃香味☕️
🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻♀️
🔺廚房服務時間 : 𝟏𝟏:𝟑𝟎 - 𝟏𝟔:𝟎𝟎 & 𝟏𝟖:𝟎𝟎 - 𝟐𝟏:𝟎𝟎
🔺除左咖啡☕️之外仲有好多其他野飲選擇💁🏻♀️
(無酒精) 鮮果特飲🍹 • 奶昔🍼 • 沙冰🧊 • 果汁🧃 • 茶🫖......
(酒精類) 少有既本地🇭🇰獨特口味手工啤酒🍻 / 𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬🍸 (其中幾款仲係咖啡口味☕️)
每日(𝟏𝟖:𝟎𝟎 - 𝟐𝟏:𝟎𝟎) 𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬🍸有買𝟏送𝟏優惠🈹
🔺𝐂𝐚𝐟𝐞有𝐖𝐢𝐅𝐢提供💻
🔺用電話📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單
🔺座位🛋️有室內 • 室外(可帶狗狗🐶,仲有張搖籃吊櫈)