2023-09-16
一如既往,一個人食飯簡直無敵,午餐時段直接入去唔使等位。今次我點咗餐牌上有👍🏼圖案嘅重慶夜市牛肉炒麵,再加多個小食$25蔥油雞重慶夜市牛肉炒麵,得牛肉炒麵呢四個字先係重點,完全冇辣味,諗唔到同重慶/夜市有咩關係⋯味道唔濃(即係淡)應該幾健康。唔知係唔係驚我有三高呢,都幾細心😅牛肉無牛味,仲有啲「鞋」,而且份量都幾多。如果好食嘅話份量多係一個優點,如果難食嘅話份量多係受罪⋯⋯我又唔想嘥嘢⋯唯有頂埋佢⋯到個蔥油雞,唔知係咪入邊冷氣太大嘅關係,吹到啲雞凍冰冰,啲雞皮凍冰冰好似食緊啫喱咁。雞肉都算滑,但係冇乜雞味,要靠啲醬汁。我心諗究竟我食緊雞定食緊醬?話就話係蔥油雞,完全冇蔥油味⋯⋯我上次食嗰四川擔擔麵真係好好食,但唔知點解今次個牛肉炒麵咁,個體驗差晒⋯
一如既往,一個人食飯簡直無敵,午餐時段直接入去唔使等位。