平時甚少去調景嶺,咁啱今日約咗朋友交收,又未夠鐘,所以諗住搵間餐廳食D嘢先🥢行咗一轉,見到依間幾抵食,就入去食嘢先👅➡配料好多,除咗有叉燒外,仲有糖心蛋、紫菜、荀片、京蔥......湯底濃郁,唔會太鹹但亦都唔會淡然無味,平衡得宜🫶➡一咬就食到D野菜,調味上較自然,主要食到野菜嘅清新味,不錯不錯🌽🥕🥦[炸雞翼]➡炸雞翼,係我心目中嘅美食之一👍🏻。尤其係啲外面炸得香脆,裡面肉質嫩滑嘅,令人食指大動😍。啲炸雞翼通常浸過醃料,味道鹹香得嚟又唔會過於重口,啱晒同朋友一齊食。佢嘅鹹中帶甜,同少少胡椒粉嘅提味,完全喺口腔裡面爆發,好過癮。有啲炸雞翼仲會加少少辣椒粉或者辣椒醬油,食落去嗰種微微嘅辣,又係另一種享受😋。辣得啱啱好,唔會搶咗雞翼嘅原味。唔少炸雞翼外面仲會掃少少蜜糖或者果醬,添咗啲甜味後,令呢個小食更加嘅甜麻鹹,口味多變化,一啖接一啖,停唔到口🤤。講到炸雞翼,我都會想起啲皮脆肉嫩、油香四溢嘅畫面😌,好似聽到啲炸雞翼喺炸鍋裡面嘅聲音咁,令人心癮直冒,一定要即刻啖幾啖先至滿足到😎。簡單一句,呢個美食絕對值得一試,保證你會愛上佢🥰。🍗🍗
平時甚少去調景嶺,咁啱今日約咗朋友交收,又未夠鐘,所以諗住搵間餐廳食D嘢先🥢行咗一轉,見到依間[麵匠八]幾抵食,就入去食嘢先👅
[黑鬼叉燒拉麵]➡配料好多,除咗有叉燒外,仲有糖心蛋、紫菜、荀片、京蔥......湯底濃郁,唔會太鹹但亦都唔會淡然無味,平衡得宜🫶
[野菜餅]➡一咬就食到D野菜,調味上較自然,主要食到野菜嘅清新味,不錯不錯🌽🥕🥦