2014-06-20 519 views
早幾個禮拜,小肥同女朋友去咗時代廣場間新戲院Cine Times度拍拖睇戲,入場前當然係要買桶爆谷啦 !Cine Times小食部就喺賣戲票部隔離,亦即係話,顧客唔洗一定要睇戲先可以買到爆谷等小食,設計嗰位人兄真係有商業頭腦 !小食部只有一條隊,counter後面有一位姐姐負責收銀,同埋另外一位妹妹仔負責準備食物,地方望落去都幾簡單企理。小肥原本想買一桶細爆谷食,但係收銀姐姐就提議我地兩個人不如買桶中爆谷,因為中爆谷比細爆谷多一陪,但就係只係貴三蚊,抵食好多;XO仔出名心軟,耳仔仲軟,結果當然係要咗個中爆谷啦  !收銀姐姐效率高,反應快,連埋對答加建議,落單好似打針咁,掂呀!眼見排隊等攞食物o既人都幾多吓,honey就叫我計時,睇吓我地由比完錢開始起計,要等幾耐先有爆谷食。哈,正當小肥睇完錶,啱啱影完張單之際,即三分鐘唔夠,honey就已經叫我攞張單過去攞野食,仲叫我望吓個單號有幾長!如相所示,單號為4587457,即七位數字 ,心諗洗唔洗咁誇呀?!甜爆谷($32/細桶,$35/中桶):甜爆谷同以前一樣,都係朱古力味,不過水準就差好遠,更犯下三大爆谷禁忌添!第一,唔熱 :只有

,心諗洗唔洗咁誇呀?!
:只有面層嗰啲叫做暖暖地,食到中間同底層嗰啲爆谷直頭係涷哂!第二,唔脆:爆谷好腍,好明顯已經爆咗好耐,唔再新鮮,即等同不衛生
!第三,唔夠甜
:甜味分佈得唔均勻,毫無味道o既白色爆谷比黏上糖衣o既啡色爆谷多,失敗得很呀
甜爆谷($35/中桶)
以前想食爆谷,好多時真係會專登約班friend去睇場戲,所以得悉係人都可以行入去Cine Times小食部度買野食時,一諗到隨時都可以食爆谷,個心真係幾興奮架!當遇上效率高o既服務生時,其實已經暗地裡再加分,點知萬萬估唔到問題卻出喺爆谷o既質素度,仲要係三大禁忌犯齊
,試問小肥又點會覺得抵食呢?!
2014-05-28
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$17.5 (Other)