2025-02-17
「又嚟到每週美食分享!今次帶大家嚟調景嶺都會駅,發掘咗一間極具新加坡風味嘅石磨樂豆!背後仲有個好有趣嘅故事添~ 💫𝘽𝙧𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙩𝙤𝙧𝙮 🌟原來呢間嘅創辦人喺新加坡旅行期間,偶然發現呢個已經紮根30年嘅老字號品牌!佢哋用嚴選A級加拿大黃豆,每日新鮮石磨製作,將傳統工藝融入健康概念!品牌仲將「Joy」注入「Soy」,將快樂傳遞畀每位客人!😊𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪 🍞咖啡雞肉吐司絕對係必試之選!金黃酥脆嘅吐司包住香濃咖啡醬汁嘅雞肉,香甜鹹香完美配搭!咖啡香氣撲鼻但唔會蓋過雞肉嘅鮮味,反而令整體味道層次感更豐富!💯彩虹芝士吐司賣相超級打卡!六色芝士拉絲效果一流,每隻芝士都有獨特嘅香味,仲要加埋秘製醬汁,食落口香濃得嚟又唔會覺得漏!📸𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡 𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 🥤奶茶豆乳係我嘅心頭好!將奶茶同豆乳完美揉合,香滑濃郁又帶少少豆香,一啖就知道用料十足!仲要唔會太甜,令人一飲就上癮!😋𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 🍮粒粒仙草小丸子甜品真係驚喜之作!啲仙草啫喱韌度啱啱好,配搭軟糯嘅小丸子,清甜解膩,最啱飯後嚟一碗!✨
𝘽𝙧𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙩𝙤𝙧𝙮 🌟
𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪 🍞