#joyfood_荃灣 SOYmart by 豆乳狂人 (荃灣)📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━路過見到芋泥就行唔郁🫢 一於入去睇下 點知粢飯都好吸引 所以順便買埋當晚餐啦🙈━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥛鮮芋泥豆乳 $32▶︎ 芋泥加奶茶或牛奶飲得多 但加豆乳都係第一次▶︎ 淨係飲豆乳先 豆香味超濃 口感偏粘稠 所以會覺得味道好厚重🤩 跟住再索一啖芋泥 芋泥味幾出 不過有少少偏甜 個人會希望芋泥可以再純啲 🤏🏻▶︎ 跟住嘗試將兩者攪勻 試咗下覺得兩者冇想象中咁夾 🤨有時豆乳會搶咗芋泥既味道 有陣時就係芋泥既甜太突出 ▶︎ 唸緊會唔會加啲冰可以令佢冇咁漏 不過我覺得如果大家好鐘意濃厚既口感同味道就值得一試💕好味指數:●●●◐○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍙 狂人粢飯 $32▶︎ 個人認為粢飯真係好食過佢地既主打🫢 ▶︎ 雖然帶返屋企先食 不過入面既油炸鬼都唔會有奇怪既油味 凍咗先食好似別有一番風味 👍🏻 另外佢既糯米真係好有嚼口 唔會軟軟爛爛 喜歡! 😍▶︎ 菜脯 肉鬆係入面睇
#joyfood_荃灣
SOYmart by 豆乳狂人 (荃灣)
📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2036號舖
🥛鮮芋泥豆乳 $32
▶︎ 芋泥加奶茶或牛奶飲得多 但加豆乳都係第一次
好味指數:●●●◐○
鮮芋泥豆乳

🍙 狂人粢飯 $32
▶︎ 個人認為粢飯真係好食過佢地既主打🫢
▶︎ 菜脯 肉鬆係入面睇落好似好少 不過味道好夠 係簡單嘅美味 ❤️
好味指數:●●●●◐
狂人粢飯

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 5月中(下晝外賣)
今餐快樂指數😋: ⑧②/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境分: 🟦🟦🟦⬜️⬜️
服務分: N/A
再訪意願:❤️❤️❤️❤️🤍
每日提醒: 佢地芋泥豆乳嗰個樽好好睇 應該可以重用嘅💝
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
#香港美食 #荃灣美食 #荃灣 #豆乳狂人 #soymart #soymarthk
#foodiehk #foodie #hkfoodie #hkfood
#甜品 #飲品 #芋泥 #豆乳 #粢飯
TakeAway