2014-10-04 741 views
食完泰國野 未夠鐘打羽毛球 再周圍搵野食 經過街市 見到豆腐店 知道好出名 緊係要貢入去試試 店內係好舊格調 右邊有大形雪櫃 冇咩冷氣 姐姐們好有威嚴霸氣 我地兩個因為天氣太熱開係 一人一碗凍豆腐花 豆腐花都幾滑 但好似唔太香豆味 元朗呀媽香d同滑d 同埋本身已經幫我地加左糖水 唔可以自己話事加幾多 要唔要由我揀 如果糖水再有埋薑汁就perfect 我地仲叫左煎讓豆腐 其實係半煎炸 豆腐一咬落去就有好大浸焦燸味 應該係煲豆腐煲燸左 豆腐較硬同多油 不過埋單$24 算係咁 而家唔係咁易搵到香港小吃 仲要係自家製

2014-10-01
$12 (Tea)