2021-01-09
因為同一條街有兩間都係食韓國菜,平時比較多去隔離嗰間,每次都好自然忽略左依間。其實本身都無諗住入嚟食,係咁岩經過見鋪裡面幾多人,生意幾好,加上自己又諗唔到食咩好就一於試下。見佢menu款式都唔少,我今次叫左公司辣豆腐湯($50),不過因為唔食得辣,專登叫左佢走辣。依度都幾好,野食可以選擇辣度,岩哂唔食得辣嘅人。其實我覺得依個lunch set幾抵食,佢包左兩個前菜、湯同埋飲品。前菜仲可以自由選擇,我揀左豆腐同薯仔。兩樣我都覺得超好食,我諗依兩款應該都好受歡迎,過左陣已經聽到同客人講賣哂。湯同小菜都好快送到,但係主食就真係等得比較耐,唔知係咪咁岩多客人嘅原因,加上餐廳似乎都接左好多外賣單,搞到有啲做唔切嘅感覺,比較混亂。不過食物方面其實係唔錯嘅,我依個豆腐湯勁足料有超多豆腐,啲豆腐都好滑,攞黎拌飯簡直一流。而且裡面仲有窩蛋同蜆肉,蜆肉有成十幾隻,出乎我意料之外。食完啲飯之後仲有好多豆腐湯淨底,食到勁飽。覺得依個set幾抵食,而且我下次都會想再encore豆腐湯。不過餐廳服務就一般啦,希望如果下次再嚟嘅時候會有好轉。