2023-11-14 43 views
行始創中心經過地庫有間叫「友利坊 x 友利冰室 x 勿當奴」嘅餐廳覺得好得意,想試好耐。今日終於約左朋友一齊試!嗌左個「小炒二人餐 $198」。包:自選燒味A可雙拼+自選小炒B一款+是日油菜一碟+白飯兩碗+老火湯兩盅及冷/熱飲兩杯,好豐富!❤️自選燒味A揀左雙拼:燒鵝+無骨雞奉送醬汁和調味料。個人覺得燒鵝和雞本身已經夠味,不用另外點醬。燒鵝和雞啖啖肉,送飯一流!😋👍🏻❤️自選小炒B加左$60 嗌個「古法雙冬羊腩煲」加$60有咁大個煲,超抵食呀!😆重要係羊架!😱重有枝竹、香菇同馬蹄等配菜,好足料呀!❤️是日油菜一碟是菜心。鍾意佢白灼,夠清👍🏻。同其他餸一齊食正好中和其他餸的味道。❤️老火湯兩盅要讚呢個老火湯真係好足料!👍🏻有紅蘿蔔🥕、粟米🌽、雞腳等湯料,清甜無落味精,飲完唔會覺口渴👍🏻。一盅好大盅,一個人飲晒成盅都飽左一半!❤️套餐包冷/熱飲兩杯。朋友嗌左杯凍檸茶,我就出去雪櫃攞左支「富士山蘋果伯爵茶」。見到隔離雪櫃有急凍包賣,好奇問侍應佢話網上有得賣。加配左兩款小食:焗香辣雞翼2隻($16)和椒鹽燒賣6粒($12)焗香辣雞翼焗得香脆唔會太辣。椒鹽燒賣外微脆內彈牙好好食👍🏻😋。❤️另外加左$10嗌個

嗌左個「小炒二人餐 $198」。

❤️自選燒味A揀左雙拼:燒鵝+無骨雞
奉送醬汁和調味料。

❤️自選小炒B
加左$60 嗌個「古法雙冬羊腩煲」

❤️老火湯兩盅

❤️套餐包冷/熱飲兩杯。

加配左兩款小食:
焗香辣雞翼2隻($16)和椒鹽燒賣6粒($12)

焗香辣雞翼焗得香脆唔會太辣。

椒鹽燒賣外微脆內彈牙好好食👍🏻😋。

❤️另外加左$10嗌個布丁🍮。

諗起頭先喺收銀處落單嘅時候,收銀員同我吹水,佢話餐廳大部分食材由外國入口,唔怪得咁好食啦。