2015-10-07
今晚工作有大型活動,所以午餐還是吃飽一點吧, 今晚相信都冇啖好食~~屯門新開左HABITU, 好想試下, 所以約埋同事過黎開餐~價錢方面其實偏貴, 全日既MENU都係同一張, 冇LUNCH/ TEA SET~~如果點一個MAIN COURSE, 就可以免費揀一款飲品, 選擇算多!今次叫左一砵迷迭香薯蓉 ($39)份量唔算大, 不過幾好味, 入面除左有薯蓉外, 仲有d一粒粒既薯仔, 食落幾有口感. 不過本人就唔係好食到有迷迭香既味道喇~~英式炸魚薯條 ($186)一碟份量好足既炸魚同薯條! 熱氣就梗架喇! 不過賣相真係好靚!!炸魚柳上既脆漿看似好厚, 但食落就知係又脆又薄! 魚柳本身仲要好juicy同帶D咸味, 好似扮有海水既味道咁. 不錯!蕃茄忌廉香腸寬麵 ($174)不過職員話冇晒寬麵, 所以轉左意粉~ 都OK啦!呢種味道係我最鐘意既味道, 因為本人已經好鐘意食蕃茄味道既食物, 呢個茄醬調教得好好, 有少許辣味, 令人胃口大增. Luxury Breadfast ($158)呢份全餐, 一眼望晒有咁多野! 其實食材方面已經很豐富喇! 炒蛋似用鮮奶炒, 好滑同有奶既味道! 多士本身已烘
屯門新開左HABITU, 好想試下, 所以約埋同事過黎開餐~ 價錢方面其實偏貴, 全日既MENU都係同一張, 冇LUNCH/ TEA SET~~
如果點一個MAIN COURSE, 就可以免費揀一款飲品, 選擇算多! 今次叫左一砵迷迭香薯蓉 ($39) 份量唔算大, 不過幾好味, 入面除左有薯蓉外, 仲有d一粒粒既薯仔, 食落幾有口感. 不過本人就唔係好食到有迷迭香既味道喇~~
英式炸魚薯條 ($186) 一碟份量好足既炸魚同薯條! 熱氣就梗架喇! 不過賣相真係好靚!!
蕃茄忌廉香腸寬麵 ($174)
不過職員話冇晒寬麵, 所以轉左意粉~ 都OK啦! 呢種味道係我最鐘意既味道, 因為本人已經好鐘意食蕃茄味道既食物, 呢個茄醬調教得好好, 有少許辣味, 令人胃口大增.
Luxury Breadfast ($158) 呢份全餐, 一眼望晒有咁多野! 其實食材方面已經很豐富喇! 炒蛋似用鮮奶炒, 好滑同有奶既味道! 多士本身已烘過, 用上蜜糖方包, 食落仲有甜甜地既味道.
最後, 我叫左一杯伯爵茶Latte~ 味道黎講係偏淡, 不過重奶味, 入口好軟滑, 飲品附送一小塊蛋糕, 用黎送飲品就覺得味道剛剛好.