2022-09-07
禾牛薈火煱館聽老細講咗好多次,但係仲係未有機會食!今日放工捉埋老公仔同我一齊去食🤗慶祝我哋周年紀念日❤️叫咗老公最鍾意嘅花鵰醉雞鍋$228 味道甘醇濃厚,入口特別香。 當中嘅雞彈性十足,先醉過再煮得好入味,酒味亦不太濃。 廚師處理嘅份量恰到好處,鮮明又輕柔,酒香淡淡的,鮮甜濃濃🤩見到餐單上面有好多禾仔推介,所以叫咗幾樣試吓😏禾仔推介-自家鵝肝蝦丸$128 🌟推薦❗️ 真係食到有鵝肝係裏面, 同蝦丸個口感都好夾!成個體驗好特別👍🏻另一個禾仔推介-日式他他牛肉$108, 讓人垂涎欲滴。本來生牛肉是沒有太多味道,但係廚師都處理得好好,充滿鮮香微甜的味道 ✨加碼叫咗碟自家四寶丸$188,當中都好豐富🤭有手打牛丸、墨丸、鯪魚球、牛丸,各式各樣,款款都好彈牙入味,加上用醉雞鍋滾起佢,粒粒都充滿精兩個人慶祝食飯,仲要喺尖沙咀打邊爐埋單$800內,真係唔易!最好嘅就係冇最低消費🤩呢個真係好欣賞所以推介俾大家!