2020-08-22
疫情仲未過,叫外賣已經成為習慣。上次食過呢間既芋圓好好食好正宗,今次就試埋正餐睇下係咪都係咁正。台式湯品係蔬菜湯,飲落清甜冇味精,愈飲愈想飲,好似住家湯咁正,估佢唔到!仲有D菜食下,清清地好滿意!鹽酥雞扒便當便當有幾款揀,最平$50有交易,我叫呢個鹽酥雞扒便當$60,免費有湯,加$13有小食,加配埋飲品可以正價減10蚊,呢餐加埋有飯,有湯有小食仲有野飲都算唔錯!外賣關係飯同餸分開裝,飯上面有滷肉,份量唔算好多但要黎撈飯已經足夠有餘,味道方面調味適中,唔會過咸,而鹽酥雞就算外賣拎到番黎都仲熱,證明真係即炸。外層好酥脆,雞扒夠厚身亦夠大塊,好正好好味!配左半份花枝丸,半份係兩粒既份量,略嫌少但味道撘夠,彈牙又有魷魚味,唔錯!胚芽奶茶平時飲珍珠奶茶多,見有胚芽奶茶就叫黎試下,話哂胚芽健康D嘛!叫左少冰等番到屋企都唔會變淡味!似量都幾大杯,奶味夠濃,有粒粒胚芽咬下有口感之餘又健康,正!下次要試埋個紅豆奶茶!
台式湯品
仲有D菜食下,清清地好滿意!
鹽酥雞扒便當
胚芽奶茶