2020-10-11
今日喺新世紀行街,見到武藏麵屋嘅宣傳好吸引,於是同朋友一齊去食!我哋叫咗:黑武骨 豚角煮 $79 佢件豚角煮好肥美,一啲都唔鞋,而且份量好多,索曬湯汁,juicy!麵質軟硬啱啱好,佢係濃厚豚骨湯底,加上用燒香左嘅長蔥同埋玉蔥製成嘅黑蒜油,味道好香濃,層次都幾豐富,同埋佢嘅拉麵係自家製,感覺係一碗好正宗嘅日本拉麵!赤武骨 豚肉片 $75 呢一個同上一碗湯底一樣,都係豚骨湯,不過就加咗秘製辣由,食落好惹味,佢唔會太辣,帶來左味蕾上嘅刺激。二重色(南瓜、紫薯栗子)$42 外層好鬆脆,裏面嘅餡料都係我鍾意嘅嘢,紫薯同埋南瓜都係好香甜嘅😝七味雞軟骨唐揚$39 好香脆,粒粒都好有咬口,加埋沙律醬食,食完一粒又一粒,太滋味菠蘿🍍特飲$15 巨峰葡萄椰果特飲$15 椰果粒好多!呢度坐得好舒服,而且服務態度好好,店員親切殷勤,同朋友嚟呢度食嘢係好選擇。
黑武骨 豚角煮 $79
赤武骨 豚肉片 $75