2021-10-25
Staycation 第二日食左酒店嘅早餐。餐廳位於酒店M層,環境都幾寬敞,食物種類幾多,中式西式都有。今日人有啲多,所以睇唔到海景,少少可惜。首先試熱香餅,醬汁有好多選擇,加上糖漿同果肉粒粒香口好味,而且細細份唔頂胃。 Muffin好軟屬,不過可以多少少藍莓。香腸煎得好好,對比下煙肉同薯餅就擺得有啲耐,稍微乾身。奄列有專人即場煮,可以揀不同材料,我加左芝士 火腿 同蘑菇,非常建議加芝士黎豐富奄列嘅口感。水波蛋流心嘅口感非常治癒~唔同嘅蛋可以選擇:炒麵係粗身嘅麵條,食落好似日式炒麵咁,有驚喜到。煙三文魚好搶手,好彩有拎到黎食。中式點心試左蝦餃 燒賣 腸粉。可能為左令外國遊客識食腸粉,拎腸粉附近仲有食腸粉教學,非常有趣。點心都唔錯,不過腸粉再滑啲就好好食。魚蛋米嘅米線軟硬適中,菜好新鮮,上湯幾好味。另外要讚吓餐廳員工都非常有禮同親切,用餐體驗整體都唔錯!
香腸煎得好好,對比下煙肉同薯餅就擺得有啲耐,稍微乾身。
唔同嘅蛋可以選擇:
魚蛋米嘅米線軟硬適中,菜好新鮮,上湯幾好味。
另外要讚吓餐廳員工都非常有禮同親切,用餐體驗整體都唔錯!