2018-08-23
朋友升職加薪話要請食飯,作為朋友嘅我梗係要支持下啦😆我地揀左去尖沙咀的La Postre,晚上七點去到巳經好多人,好在預早訂左抬。今晚朋友話佢請客隨便叫,咁我就不客氣了🤣。今次第一次食西班牙菜,揀左一輪,叫左個西班牙青豆煮蜆,主菜係西班牙豬手,而甜品🍰都有好多款,見餐牌上有咁大幅相應該是好野,就叫左洋妹子💃遇上沙巴翁。#西班牙青豆煮蜆#青豆帶來好清新的感覺,加上鮮甜的蜆肉,仲有蒜蓉同煙肉的湯底襯托。#西班牙豬手#好大份呀!豬手已經切開左吾洗自己切好方便,加埋有沙律菜一齊食好正,記得要加蜜糖,感覺甜甜蜜蜜,另有一番風味。#洋妹子遇上沙巴翁# 個名夠曬特別,raspberry 酸酸地配上沙巴翁同果醬,酸甜混合埋一齊食味道剛剛好,酸中帶甜,一冷一熱,口感好特別。#抹茶🍵拿鐵#真是一太驚喜,隻龍貓畫得好靚,好可愛呀!鮮雜果莫希托好大杯,𥚃面仲有好多生果。特別要讚美一下服務員的細心,除左會主動加水外,連食甜品更換的刀叉都幫忙放得好整齊😆。
#西班牙青豆煮蜆#
#西班牙豬手#