2017-10-18
約左朋友早餐傾下計,想搵間坐得舒服啲嘅餐廳,黎到葵芳,見到門口個餐牌好似好多野食咁,餐廳環境唔錯,價錢相宜就坐低左。先講餐廳環境,雖然店鋪唔算好大間,但以白色為主,簡潔明亮,再加梳化位少少花槽點綴下,幾舒服清新入正題啦!望一望個餐牌,都幾多選擇,最平$26都有交易。除左主餐外,如果唔夠喉,仲可以另加通粉煎蛋薯餅等配菜岩晒我呢啲乜都想食,但又食唔晒幾個餐嘅人!今日我就叫左兩個餐同朋友SHARE黎食。我發現好耐無食過一丁,突然好想食,所以唔駛諗,就叫一個一丁餐!睇完一輪,發覺個醒神早餐同港式早餐基本上完全一樣,只係一個係午餐肉,一個係火腿,但前者$29 後者$36,咁梗係食餐肉蛋一丁啦!黎到咪就係傳統早餐餐肉煎蛋一丁,好難唔好味仲配埋多士!多士係健康之選,因為採用了麥包加送餐茶一杯,抵呀!另外,我地仲叫左個BK18, 有炒滑蛋,煙肉,茄汁焗豆+多士,味道都OK呀! 全部大路野,反而塊煙肉我覺得一般,如果可以煎香多少少就正啦! 貪心的我仲叫左碟炒雜菇,黎到都幾大碟喎!加$8有呢個份量真心覺得抵!夠晒大份,完全滿足到我想食炒雜菇嘅胃口!!!盛讚!!!餐飲今日無晒果汁,唯有飲返普通咖啡茶總括今日
總括今日早餐,份量充足,飽肚又滿足