2022-05-07 595 views
終於放寬晚市~好耐冇見嘅舊同事話帶我去北角嘅火車主題餐廳-小城鎮。位置好近地鐵站🚉牆上掛滿唔同國家時間的時鐘,收銀處仲裝修到火車售票處咁!喺柔和燈光下,真係好似坐左喺懷舊車火車站度食飯咁!Menu主打西餐,牛扒、意粉、pizza、小食,All Day Breakfast等選擇都幾多, 坐位濶落舒適,好啱一班朋友黎傾計食飯!Dinner set for two $498 二人晚餐有酥皮湯🍲、沙律🥗、小食🍤、主菜、甜品同飲品,相當豐富!🍲酥皮忌廉湯:將焗到金黃色酥皮,浸落湯一齊飲,又香又美味 🥗蟹棒粟米蛋粒沙律配自家製沙律醬:成座小山丘咁大份沙律,材料豐富味道清新 🍗小城鎮炸雞翼:炸到卜卜脆嘅雞翼好大隻,炸至外皮香脆仲唔油膩,雞肉鮮嫩仲幾juicy!🥩10oz安格斯肉眼扒-配薯條賣相極靚嘅安格斯肉眼扒,有成10oz! 牛扒煎得啱啱好Medium 🔥外層小小焦香,切開有肉汁,肉質軟嫩肉味香濃!我揀左燒汁,配埋肉眼扒食好夾好好味!粗薯條無得彈!伴碟配菜都幾多!🦞墨汁海鮮意大利粉🍝香濃墨汁好香好creamy!配上青口、大蝦🦐、魷魚🦑蜆肉等海鮮,蝦肉爽口彈牙,意大利粉飯煮得軟硬適中,好豐富份量足!

Dinner set for two $498
🍲酥皮忌廉湯:將焗到金黃色酥皮,浸落湯一齊飲,又香又美味

🥩10oz安格斯肉眼扒-配薯條

🦞墨汁海鮮意大利粉🍝
甜品🍮: 有3種蛋糕包括:朱古力蛋糕🍰藍莓芝士蛋糕🍰同芒果芝士蛋糕🍰我地忍唔住試哂三樣!3種都好味!
🥤飲品:我地都點左特濃朱古力!唔會太甜,唔錯!
小城鎮
地址📍: 北角明園西街2-6號明苑中心地舖