2019-03-31 2835 views
早排去左銅鑼灣一間餐廳打邊爐,近時代廣場的[來一鍋]🍲🍲地利位置非常方便。當日九點幾先去到,唔洗等位。室內環境夠哂大,有多張卡位,藍白色調感覺舒服。海鮮火鍋套餐定價中上,$388包括多款海鮮,龍蝦、象拔蚌、刀貝、廣島蠔、手工餃、牛/豬/羊選一,非常豐富。仲有其他火鍋配料任食,岩哂大胃王花膠螺頭雞鍋 第一次見用木桶做火鍋湯底,濃湯經過底部再由側邊流出,好似睇住泉水湧出一樣原來咁樣可以隔走表面的油,熬出來的湯鮮甜可口湯底用料十足,花膠螺頭數量不少,雞件新鮮肉嫩,仲加了紅棗杞子,活血養顏。店員同時送來兩杯白酒,原來餐廳除了有一般汽水啤酒外,仲有紅白酒添!醬料費每位$10海鮮拼盤廣島蠔新鮮厚身,龍蝦雖然細細隻,但係好多膏刀貝蜆鮮甜大隻又無沙手切安格斯牛頸脊肥牛片肉類方面揀左友人最愛的肥牛,油花分佈平均,肉質細嫩軟腍,不需蘸上任何醬汁,品嚐濃郁的牛味!餐廳特色手工丸類,炸蝦乾墨魚丸、西班牙豚肉黑松露丸、安格斯芝心牛丸、最特別係加邊的「懷中抱月」其實係豬肉釀勝瓜,有新鮮感!手工餃有韭菜餃、雲吞、西洋菜餃、芫荽餃,都係平日少食到既火鍋料!我地食完套餐既海鮮、丸類都已經好飽,只係再追加了蔬菜、烏冬。最

當日九點幾先去到,唔洗等位。

室內環境夠哂大,有多張卡位,藍白色調感覺舒服。

仲有其他火鍋配料任食,岩哂大胃王

花膠螺頭雞鍋

原來咁樣可以隔走表面的油,熬出來的湯鮮甜可口

醬料費每位$10

海鮮拼盤

廣島蠔新鮮厚身,龍蝦雖然細細隻,但係好多膏
刀貝蜆鮮甜大隻又無沙

手切安格斯牛頸脊肥牛片

其實係豬肉釀勝瓜,有新鮮感!

我地食完套餐既海鮮、丸類都已經好飽,只係再追加了蔬菜、烏冬。最後,店員送上牛奶布丁,好可愛既樽!

場內有多款不同飲品。
Type of Meal
Dinner
  • 海鮮拼盤
  • 手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片
  • 花膠螺頭雞鍋(濃湯)