2023-07-06 224 views
約左中同相聚,已經多年無見,找一個地方坐得耐又舒服,大家又想打邊爐,於是諗起係尖沙咀的鼎王麻辣鍋🔥。鼎王麻辣鍋店舖裝修古色古香,環境舒適,真係好岩三五知己食飯。7點來到已經有不少人,好彩有book位😬。我們揀了鴛鴦鍋 : 鼎王麻辣鍋 + 酸菜白肉鍋,全部都有辣度和酸度可以選擇。我們就揀了小辣和小酸。麻辣鍋90分鐘內無限添加鴨血及豆腐,而酸菜鍋可以添加酸菜。鴨血好厚身,又彈牙,又滑,口感很好﹗而酸菜係切成幼條狀,唔會太酸,好開胃😋。食物方面揀了以下幾款,好豐富,好滿足:🌟牛拼盤: 紅色肉要淥18-20秒,而牛黃喉就10秒左右,牛肉好鮮味,黃喉好爽口😋🌟竹笙: 打邊爐唔少得,竹笙吸了濃郁湯底,非常好味👍🏻🌟御選小羔羊: 淥完好軟腍,完全冇羊肉臊味,又香又滑,正😋🌟綜合丸(8粒): 彈牙鮮味十足🌟綜合餃: 蛋餃好香,其他餃都不錯🌟招牌手工三色滑: 蝦滑、蟹滑、搖柱滑,口感豐富😋🌟冬瓜茶: 冰凍生津解渴呢度的中式香料都係天然,味道不錯!今晚好豐富,好滿足😆

食物方面揀了以下幾款,好豐富,好滿足:

🌟竹笙: 打邊爐唔少得,竹笙吸了濃郁湯底,非常好味👍🏻
🌟御選小羔羊: 淥完好軟腍,完全冇羊肉臊味,又香又滑,正😋
🌟綜合丸(8粒): 彈牙鮮味十足
🌟綜合餃: 蛋餃好香,其他餃都不錯
🌟招牌手工三色滑: 蝦滑、蟹滑、搖柱滑,口感豐富😋
🌟冬瓜茶: 冰凍生津解渴

呢度的中式香料都係天然,味道不錯!今晚好豐富,好滿足😆

鴛鴦鍋
牛拼盤