SAVVY

2024-01-25 322 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯最近發現高質四人套餐係海港城既SAVVY!入口有少少神秘,入到去空間好大,而且裝修比較華麗,又充滿特色!另外佢哋菜式非常多元化,而且都好適合大家一齊分享,呢個餐廳推薦嘅特色分享四人套餐,有日式,印尼和泰國特色,色彩繽紛之餘味道都非常正!仲有佢哋嘅Cocktail或者Cocktail都好特別同朋友飲番杯,真係覺得好chill!SAVVY特色分享餐單(四人用)$1580印尼沙嗲串(雞或牛)雞同牛都好好食,加上秘製沙嗲配料,好快就俾我哋消滅咗😅酥炸軟殼蟹配越式咖哩一共都有二件軟殼蟹,炸皮都比較薄身,加上越式咖哩好惹味!日式三文魚角切刺身沙律有青瓜,紫椰菜,紅蘿蔔絲,紫菜等,配料相當豐富嘅沙律,清新又健康印尼囉雜沙律入邊有我最鍾意食嘅沙葛!仲有青瓜,同埋炸豆卜,配搭鹹鹹地嘅醬汁,清新開胃前菜「虹吸」泰式大頭蝦冬蔭功非常之有特色嘅湯用虹吸去製造,大家都可以圍住佢打卡湯底特別濃郁,印象深刻的一道菜泰式雜菜咖喱配烤餅及印度飯配搭五款唔同嘅咖喱仲有印度飯同埋烤餅一次過可以體驗多款咖喱!個印度餅真係幾好食😂帶子大蝦炒飯非常之有獲氣!呢個炒飯係我地之中反而
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

最近發現高質四人套餐係海港城既SAVVY!

SAVVY特色分享餐單(四人用)$1580

印尼沙嗲串(雞或牛)
雞同牛都好好食,加上秘製沙嗲配料,
好快就俾我哋消滅咗😅

酥炸軟殼蟹配越式咖哩
一共都有二件軟殼蟹,
炸皮都比較薄身,加上越式咖哩好惹味!

日式三文魚角切刺身沙律
有青瓜,紫椰菜,紅蘿蔔絲,紫菜等,
配料相當豐富嘅沙律,清新又健康

印尼囉雜沙律
入邊有我最鍾意食嘅沙葛!
仲有青瓜,同埋炸豆卜,
配搭鹹鹹地嘅醬汁,清新開胃前菜

「虹吸」泰式大頭蝦冬蔭功
非常之有特色嘅湯
用虹吸去製造,大家都可以圍住佢打卡
湯底特別濃郁,印象深刻的一道菜

泰式雜菜咖喱配烤餅及印度飯
配搭五款唔同嘅咖喱仲有印度飯同埋烤餅
一次過可以體驗多款咖喱!
個印度餅真係幾好食😂

帶子大蝦炒飯
非常之有獲氣!
呢個炒飯係我地之中反而都幾受歡迎

日式鰻魚便當
豐富嘅日式鰻魚便當
原條日式鰻魚配搭沙律同漬物

澳洲M5和牛西冷扒
鮮嫩多汁,有和牛西冷扒都幾加分!

扭扭薯條配黑松露醬
配搭牛扒真係一流!

甜品係重要環節之一,
會有一個甜品車推過嚟比我地選擇
真係難以抉擇,因為每一份甜品望落去都好吸引好好食,最後我哋都係揀咗幾款甜品一齊share❤️

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯