2012-11-08
從馬會下車步行到銅鑼灣 , 經過呢間凱施餅店 ,驚覺呢間分店大得比屋企附近兩間分店加埋 ,當然有能力如磁石般的吸力 , 將我呢個面包狂攝進去一覽之下 , 真係連面包款式都比沙田分店多出一倍只係走馬看花地行左一圈 , 己鎖定呢個好靚o既富士卷驟眼睇面層鋪滿左肉鬆 , 香口而且帶點甜 , 皆因混入奶油用以黏住面包 , 有 d 似台式 , 粉末般入口即溶o個種 , 中間卷住o既係雞蛋沙律 , 生菜絲 , 火腿片 , 蕃茄同粟米粒卷內面包仲有少少椰絲同花生醬味 , 真係超級豐富 !!味道清新有蛋香 , 所有食材都夠新鮮 , 尤其係 juicy o既蕃茄不枉我食左兩串小食都忍唔住要即刻o係路邊 KO 左佢雖然佢卷得好妥當好紮實 , 入袋後沙律餡都無跌晒出黎不過整個又厚身又大卷 , 咁樣拎住食 , 無可避免地 ... 會食到一手一面都係沙律醬 , 由其係我呢 D 論鬼盡o既為食鬼 !## 呢個富士卷又美味又足料 , 都只係賣 $ 8 , 超抵食 !!如果放上較高級o既面包店 , 相信定價可會高出一倍
驚覺呢間分店大得比屋企附近兩間分店加埋 ,
當然有能力如磁石般的吸力 , 將我呢個面包狂攝進去
一覽之下 , 真係連面包款式都比沙田分店多出一倍
卷內面包仲有少少椰絲同花生醬味 , 真係超級豐富 !!
雖然佢卷得好妥當好紮實 , 入袋後沙律餡都無跌晒出黎
如果放上較高級o既面包店 , 相信定價可會高出一倍