2020-06-16
受疫情影響,好耐無食過海鮮啦!難得同朋友飯聚,當然要食好啲啦我地一坐低,就有個侍應哥哥招呼我地仲比咗盎湯我地飲個湯好足料,好清甜,有木瓜、雞腳、瘦肉侍應哥哥問我地有冇食過,我話我食過太子嗰間呢間無食過。哥哥都好用心教我地選擇配搭我地都好聽哥哥話揀唒佢嘅推介因為我唔食得辣,佢話豆醬好食我係都唔肯揀,佢蒸好之後都好好咁夾咗啲豆醬落塊蘿蔔度比我試味儍儍的我以為豆醬係辣,原來係麵豉醬又幾惹味!但我食果皮都好正氣!而且鮑魚大隻又新鮮哥哥仲好細心咁夾地海鮮之後比我慢慢影埋相打卡先再放碟比我地食金銀蒜帶子好正,爽口彈牙又夠大粒好少食蒸蠔,感覺無咁特別龍蝦🦞啲膏好多,新鮮爽口,夠唒鮮甜二百幾蚊位,仲有龍蝦食,真係好正哥哥又幫我夾埋靚個蟹蓋比我影相隻蟹都好多膏,又幾大隻,食得出鮮味最愛食蟹!真係食得好滋味蝦🦐選擇咗清蒸同金銀蒜,又係哥哥教我地咁揀嘅仲配咗舊日本蕃薯🍠⋯⋯好味道啲蜆揀咗泰醬,有啲辣,蜆無沙又甜,粒粒脹卜卜魷魚腸粉又係揀咗唔同味,沙嗲同紅糟醬都好惹味最後有個好好味蒸飯,好多配料但已經好飽,要打包最後有個滋潤糖水又清甜又潤朋友仔未食前都有話咁熱仲食蒸海鮮跟住一路食一路話正最正係冷氣夠大坐得好舒
難得同朋友飯聚,當然要食好啲啦
我地一坐低,就有個侍應哥哥招呼我地
仲比咗盎湯我地飲
個湯好足料,好清甜,有木瓜、雞腳、瘦肉
我地都好聽哥哥話揀唒佢嘅推介
金銀蒜帶子好正,爽口彈牙又夠大粒
好少食蒸蠔,感覺無咁特別
哥哥又幫我夾埋靚個蟹蓋比我影相
隻蟹都好多膏,又幾大隻,食得出鮮味
最愛食蟹!真係食得好滋味
啲蜆揀咗泰醬,有啲辣,蜆無沙又甜,粒粒脹卜卜
魷魚腸粉又係揀咗唔同味,沙嗲同紅糟醬都好惹味
最後有個好好味蒸飯,好多配料
但已經好飽,要打包
最後有個滋潤糖水又清甜又潤
朋友仔未食前都有話咁熱仲食蒸海鮮跟住一路食一路話正
最正係冷氣夠大坐得好舒服,食得好開心!
呢間分店仲有得洗手真係好抵讚