2024-01-11 191 views
我哋今次喺荃灣,行完新開嘅如心廣場化石公園🪵,就喺附近搵嘢食啦🥢。我哋搵到呢一間抵食高質越北菜餐廳🤤,而家仲有越式打邊爐㖭♨️。我哋嗌咗🔴傳統帽子火鍋(2人份)($188)。.🐮牛類份量好多元化😍,配料亦都拍得住越南湯河生牛肉嘅質素🥩。有牛肉鍋片、牛坑腩片、同埋招牌牛丸🐄。牛味超級濃郁,食落去好多肉汁💦,牛味都好香,牛肉處理得幾好🤤。.🐷札肉類除咗有特色嘅越南扎肉🇻🇳,仲有一款好新奇嘅越式扎蹄🌟,比起扎肉,外層有一層膠質😋,而入面仲有原粒黑椒🧂,食落去味道喺肉香味之上多一重刺激🌶️。.🍜主食金邊粉份量超級多😆,兩個人可以食得好飽。而且配埋湯底會安清湯♨️,牛肉味道超級濃🐮,煮完唔同肉類之後嘅油脂感亦都好邪惡🤩,配埋紅綠辣椒🌶️、魚露🐟等等嘅調味,超級惹味👅。.🥗蔬菜蓮藕片、唐生菜、蘿蔔全部喺湯底煮完之後♨️,都入晒味,肉香味加埋蔬菜清爽嘅感覺💕,真係好滿足。
🐮牛類
🐷札肉類