2023-03-20
今晚跟朋友去威🤪好耐冇食中餐,朋友就話不如去試吓大坑呢間中菜,果然無介紹錯,色香味俱全😍環境都好舒服,好岩嚟談心😉我哋放工都太攰,唔想諗食咩,加上我哋倆個都鐘意食乳鴿,就揀咗呢個「帶子皇乳鴿套餐」,每位盛惠$328😝🌟妙齡乳鴿🌟乳鴿肉質相當juicy,餐廳好貼身仲準備咗手套比我哋,方便進食👍🏻旁邊係日本淮鹽嚟,唔係一般淮鹽,仲有喼汁,加咗之後好似食咗一個新口味既乳鴿咁🤤🌟豐料功夫湯🌟這碗湯濃郁鮮美,湯底清亮,裡面的配料豐富多樣,令人垂涎欲滴,每一口都能品嚐到不同的滋味。🌟XO醬京燒帶子皇🌟這道菜色香味俱佳,帶子皇燒得恰到好處,肉質鮮嫩,搭配XO醬更加提升了口感,讓人回味無窮。🌟柚子脆蝦球🌟這道菜色外脆內嫩,蝦球鮮甜,搭配上柚子的微酸味道,整道菜色的口感更加豐富,是一道非常開胃的菜式。🌟雲耳杞子浸時蔬🌟這道菜色簡單卻不失美味,時蔬新鮮爽脆,配上雲耳和杞子,口感更加豐富,是一道非常健康美味的菜式。🌟睿海甜品🌟海帶豆沙甜湯,味道不太甜,豆沙份量十足👍🏻
🌟妙齡乳鴿🌟
🌟豐料功夫湯🌟
🌟XO醬京燒帶子皇🌟
🌟柚子脆蝦球🌟
🌟雲耳杞子浸時蔬🌟
🌟睿海甜品🌟
海帶豆沙甜湯,味道不太甜,豆沙份量十足👍🏻